TBMM Genel Kurulu'nda, geçtiğimiz hafta CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin arasında geçen diyaloglar salı günkü oturumda kavga çıkardı.

Kürsüye çıkan Kamer Genç'in üzerine yürüyen AK Partili Zeyid Aslan'ın "Öldürüm seni p.. kurusu..", "Senin ananı s..., o.. çocuğu" şeklinde küfür ettiği duyuldu.

Kamer Genç de düzenlediği basın toplantısında tutanakları kamuoyu ile paylaştı. Ancak dün küfürlü ifadeleri içeren tutanakların Meclis sitesinden çıkarıldığı anlaşıldı.


CHP'Lİ İNCE'DEN TEPKİ

CHP Grup Başkanvekli Muharrem İnce, önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan tartışmalara işaret ederek, “Sayın Başbakan, edep ve  terbiye abidesi yardımcınızla birlikte, siz bu tutanakları, Salı günü grup toplantısında basının huzurunda, yüksek sesle okuyabilir misiniz? Burada suçlu  olan, bu küfürleri eden Tokat milletvekilidir. Tokatlıların vicdanına sesleniyorum ama azmettiricisi Başbakan'dır. Suça azmettiren Başbakan'ın kendisidir” dedi.

İnce, dün beraberinde 13 milletvekiliyle birlikte TBMM Başkanı Cemil Çiçek  ile görüştü. İnce, 1 saat süren görüşmenin ardından düzenlediği basın  toplantısında, önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda yaşanan olaylarla ilgili tepkilerini ilettiklerini anlattı.

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın, CHP Tunceli Milletvekili  Kamer Genç'e yönelik sarf ettiği ve TBMM tutanaklarına yansıyan sözlerinin çerçevelenmiş halini gösteren İnce,  Çiçek'e,  “ibret vesikası” ve “demokrasi talebi” ilettiklerini söyledi. “İbret vesikası, Meclis'in tutanakları” diyen İnce, aynısını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da göndereceklerini söyledi.

TUTANAKLAR YENİDEN SİTEDE


Tartışmaların ardından tutanaklar bugün yeniden Meclis'in sitesine kondu. Bu kez sinkaflı küfürlerin olduğu bölümlerde nokta işaretleri var.


ASLAN, KOMİSYON'DAN İSTİFA ETTİ

TBMM'de Böcek Komisyonu'nda AK Partili Zeyid Aslan ile CHP'li Kamer Genç arasında iki gün önce Genel Kurul'da yaşanan küfürlü kavga konusunda bugün kavga çıktı.

CHP'li bir grup milletvekili, başkanlığını AK Parti'li Zeyid Aslan'ın yürüttüğü TBMM Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu'na topluca giderek, CHP'li Genç'e yönelik küfürleri nedeniyle Aslan'ın komisyon başkanlığından ayrılmasını istedi. Komisyon'da CHP'li vekil kürsüye kalem fırlattı. Bunun üzerine vekiller birbirine 'Çık dışarı' dedi. CHP'li vekiller Başkan Zeyid Aslan'ın başkanlıktan istifa etmemesi durumunda bir daha komisyon toplantılarına katılmayacaklarını söyleyerek toplantıyı terk etti.

Küfür krizi sonrası Zeyid Aslan komisyondan istifa etti.