12 Haziran Genel Seçimleri'ne yaklaştıkça siyasi gruplar çalışmalarını daha da yoğunlaştırdılar. Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı halen Silivri'de tutuklu bulunan Doğu Perinçek ve İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Yaşar Müjdeci'yi Meclis'e göndermek için yapılan çalışmalar da hızlandı. Cumhuriyet Güçbirliği'nin İzmir genelindeki gönüllü sayısı 3 bine ulaştı. Kültürpark Göl Gazinosu'nda yapılan Cumhuriyet Güçbirliği Gönüller Buluşması'na Perinçek'in de ses kaydı ile barkovizyon sistemi ile katılımı sağlandı. Gönüllüerin ayakta alkışladığı, halen Silivri'de hücrede tutulan Doğu Perinçek, "Milletler büyük zorlukları kahramanları ile yenerler. Cumhuriyet Güçbirliği olarak Atatürk'te birleşerek vatan, emeğin ve namusun cephesini oluşturduk. Ergenekon'dan dağları eritip çıkan bir milletin evlatlarısınız. Türkiye yeniden Türkiye'den yönetilecek. Çankaya Atatürk'ün Çankayası olacak" dedi.
Karınca harekatı başlıyor
Cumhuriyet Güçbirliği tarafından, Karınca Harekatı'nın başlattıldığını açıkladı. Proje kapsamında 'oy kendiliğinden gelmez toplanır' sloganıyla çalışmalarını yoğunlaştıran gönüller; ailelerinden, iş arkadaşlarından, telefon rehberindeki herkesten Atatürk Devrimleri için oy isteyecek. Kapı kapı ev gezileri artarak devam edecek. Gündüzleri çalışanlar iş saatleri dışında bu ziyaretleri yapacak. Cumhuriyet Güçbirliği Gönüllüleri'nin evlerinde toplantı düzenlenecek. 5 Haziran Pazar günü Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda dev bir miting yapacak. Grup ayrıca, 'oyumuza sahip çıkalım, sandıkları koruyalım, müşahhit olalım' çalışması başlattı. İzmir genelinde 10 bin 200 sandığa en az bir Cumhuriyet Gönüllüsü görev alacak. Böylece resmi sonuçlar açıklanmadan sandıklardaki genel durum tespit edilmiş olacak.

Balbay da Perinçek de Meclis'te
'AKP'nin Çılgın Proje' safsatalarına akıllı insanların ihtiyaç duymadığını belirten Doğu Perinçek'in avukatı ve İzmir 2. Bölge sorumlusu Avukat Tugay Şen, "Bizim ihale ile yandaşa para kazandırmaya çalışan çılgın projelere cevabımız hazır. Cumhuriyet Güçbirliği Gönüllüleri olarak Meclis'e Doğu Perinçek başta olmak üzere Çılgın Türkler'i sokacağız" dedi. 13 Haziran'da başka bir Türkiye'ye uyanmak isteyenlerin güçlerini birleştirdiğini vurgulayan Şen, "1 oyun bile önemli olduğu tarihi bir dönemeçteyiz. Cumhuriyet Güçbirliği'ne verilen oylar ile devrim tarihine geçen kahramanlar hanesine yazılacak. CHP İzmir'de oylarını yarıya bile düşürse Sayın Mustafa Balbay meclise girecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Biz Balbay'ın da Perinçek'in de TBMM'de yer alması gerektiğine inanıyoruz. Yurtseverlik ve devrimci emeğimiz ile çalışmalarımız artarak sürecek" diye konuştu.

22 bakan gelse AKP'nin oyları artmaz

AKP'nin İzmir'de oylarını arttırmak için iki bakanı bu bölgede aday yaptığını hatırlatan Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Yaşar Müjdeci, "Değil 2 bakan 22 bakan gelse AKP'nin İzmir'deki oyları artmaz. Gittiğimiz hanelerde yüzyüze anket çalışmaları yapıyoruz. Net olarak bize oy vereceklerini söylüyorlar. Biz bölmeye değil birleştirmeye geliyoruz. İnsanları Atatürk paydasında birleştiriyoruz. 12 Haziran'da İzmir'in yükselen tek gücü biziz. Zaferler yakışan İzmir'e demokrosinin de devrimin de zaferini yaşatacağız. 13 Haziran'da İzmir'in dağlarında devrimin çiçekleri açacak. Önce Silivri'den Doğu Perinçek'i alacağız oradan da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gideceğiz. İzmir'i Nato'dan kurtarmak, Türkiye'yi Amerika'nın oyuncağı olmaktan kurtarmak için Atatürk paydasında birleşmek gerekiyor" diye konuştu.
Şule Perinçek'ten söz
Cumhuriyet Güçbirliği İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Doğu Perinçek adına seçim çalışmalarını yürüten araştırmacı, yazar eşi Şule Perinçek, "Biz yanyana olduğumuzda hiç yalnız olmadık. Cumhuriyet Devrimleri'nin yılmaz bekçisiyiz. Sizden birazcık farklı olarak ben bir de Doğu Perinçek'in kendisine de aşığım. Ama vatan, emek, namus aşkı olmasa bu aşktan hayır gelmezdi. Silivri bizim için onurdur. Demek ki doğru yoldayız. Demek ki söylediklerimiz ürkütüyor. 12 Haziran'a kadar biz Perinçek'in ve Müjdeci'nin gönüllü çalışma arkadaşlarıyız. 13 Haziran'da oylarımızla birlikte nöbeti onlara devrediyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde daha büyük bir mücadele başlayacak. Ama onlarla beraber hepimiz aslında orada temsil ediliyor olacağız" dedi.

Emine Kantarcı