Osmangazi Köprüsü'nün açılışını televizyondan takip eden AK Parti milletvekilleri, aynı anda kurdele kesip 'açılış' yaptılar.

Meclis dün ilginç bir açılış törenine ev sahipliği yaptı. AK Partili milletvekilleri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından “resmi” açılışı yapılan Osmangazi Köprüsü için iktidar kulisinde “gıyabi” açılış yaptılar.

AK Partili milletvekilleri, Genel Kurul’da Yargıtay ve Danıştay’ın üye ve daire sayısını azaltıp yeniden yapılandıran tasarının görüşmeleri sırasında kuliste önce, köprünün “resmi” açılış törenini izlediler.

Bu törende açılış yapılırken de AK Partililer getirttikleri kırmızı kurdeleyi makaslarla keserek temsili açılışı, “ya Allah bismillah, hayırlı olsun” diyerek yaptılar.

Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün’ün fikir babalığını yaptığı bu tören için Muhammed Ali’nin tabutunu taşıyan tek Türk olan İstanbul Milletvekili Hasan Turan, “gıyabi köprü açılışı yapıyoruz” derken, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, “aynı hissi yaşama heyacanı diyebilirsiniz buna” dedi.

Milletvekilleri, “grubumuzun kararı nedeniyle Meclis’ten ayrılamadığımız için oraya gidemedik, onun için de kurdelemizi burada kestik” görüşünü de dille getirdiler. (Hürriyet)