Ödemiş Milli Fuarı 27. kez kapılarını açtı. Geçen yıl inşa edilen yeni fuar alanıyla birlikte ticari potansiyeli artırılmaya çalışan fuarın açılışını CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Emniyet Müdürü Levent Akbaş, CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, Ödemişli türkücü Bedia Akartürk ve belde belediye başkanları beraber yaptı.
 Şehir içinden ve dışından birçok firmanın katıldığı fuarın açılışında konuşan Güler, "İzmir halkının gösterdiği teveccühle milletvekili seçildim. Mecliste İzmir halkının sorunlarını çözümlere kavuşturmaya çalışacağım. Bugün de burada 130. yılına gelmiş bir belediyenin hizmetlerinden birini açılışını gerçekleştireceğiz. Ödemiş Belediyesine daha nice hizmet dolu seneler diliyorum" dedi.
Belediye Başkanı Bekir Keskin ise, fuarı her yıl Ödemiş'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünde açtıklarını belirterek, "Bu yıl belediyemizin 130. hizmet yılını yaşamaktayız. Böylesi anlamlı bir günde hepimizin başı dik, alnı açık" şeklinde konuştu.
Fuarın tarihçesini anlatan Keskin, yeni fuar alanının sadece 3-13 Eylül arası değil, yıl içinde de park-bahçe bitkileri, hayvancılık ve süt ürünleri, ayakkabıcılık sektörü, tarım makineleri ve gıda gibi değişik alanlarda fuar-sergi-seminer olanakları sağladığını söyledi.
Keskin, yabancı malların "kuşatması" altında korunmasız kalan esnafa ve üreticiye, yasalar el verdiği ölçüde kol kanat germeye çalıştıklarını kaydederek, "Bundan sonraki girişimimiz havzamıza özgü ürünlerin tanıtım ve pazarlanması amacıyla geniş katılımlı, çok ortaklı sektörel şirketlerin kurulmasını desteklemek olacaktır. Bu yıl fuarımıza 50 teşhir ve 110 satış amaçlı yaklaşık 160 firma katıldı" dedi.
Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu da, "Yıllarca panayır havasında gerçekleştirilen fuarımız, belediye başkanımızın çabalarıyla profesyonel olma yolunda büyük bir adım attı. Küçük Menderes halkına hizmet verecek olan bu fuarda üreticiden tüketiciye ulaşma yolunda güzel bir adım atılmış oldu. Fuarımızın uzun ömürlü olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Açılışın ardından katılımcılar stantları gezdi.