Önceki gün Ankara’da CHP Genel Merkezi’ne başvurusunu yapan Örs, uzun yıllardır CHP örgütü içinde çeşitli görevler yaparak ve hep siyasetin mutfağında yer alarak, partisine katkıda bulunduğunu ifade etti. 2003 – 2005 yılları arasında CHP’de İzmir İl yöneticiliği de yaptığını belirten Örs, onca yıllık siyasal geçmişine karşın bugüne kadar genel ve yerel hiçbir seçimde aday adayı olmadığına dikkat çekti.

Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP’nin yeni atılım döneminden ve yeni toplumsal politikalarından güç alarak adaylığa soyunduğunu belirten Örs, siyasal kimliğinde örgüt emekçiliği ile uzmanlığı birleştirip bütünleştirdiğini söyledi.

12 Haziran seçimlerinin, ülkemiz ve halkımız için yaşamsal derecede önem taşıdığının altını çizen Örs, CHP’nin önümüzdeki dönemde, yeni toplumsal politikalarını en iyi temsil edebilecek; kentin, bölgenin, halkın sorunlarını iyi bilen ve bu sorunlara sosyal demokrat çözümler üreten, halkla ve örgütle bütünleşen, güvenilir yeni isimlerle TBMM’de temsil edileceğine yürekten inandığını sözlerine ekledi.