İlçe teşkilatlarıyla istişarelerde bulunmak ve seçim çalışmaları sebebiyle ilgili seçim bölgesindeki ilçe teşkilatlarını ziyaretlerde bulunan aday adayları bu sefer Aliağa’da bir araya geldi. İlçe başkanı Abdürrahim Aydemir ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Cengiz Bulut,Mehmet Toptaş,Yalçın Koçyiğit’in yanı sıra teşkilat mensupları katıldı.

Toplantıda söz alan Cengiz Bulut Milliyetçi Hareket Partisinin ülkenin sigortası olduğunu ve “Biz göçmenlerden solcu çıkar sağcı çıkar ama asla vatan haini, ülkesini satan insan çıkmaz. Ben iki dönem belediye başkanlığı, bir dönemde milletvekilliği yaptım. Eski para ile bir katrilyonun üzerinde paraya imza attım. Hakkımda açılmış bir tek yolsuzluk dosyası olmadığı gibi halkında benimle ilgili düşünceleri ortadadır.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi'nde 2007–2008 yıllarında İl Yönetim Kurulu üyesi olarak görev alan ve 2009 yerel seçimlerinde Bayraklı İlçesi Belediye Başkan adayı olmuş bayraklıda ciddi bir oy oranı almış olan Mehmet Toptaş, "Toplumun beklentilerini ve bunların nasıl karşılanacağını dair 28 Ocak seçim beyannamemizde samimi bir reçete bulunuyor. İzmir'de ekonomi son derece hantal durumda bırakılmış. Bunun sonucunda artan işsizlik ve sosyal problemler çığ gibi büyümüştür seçildiğim takdirde haftanın en az 3 günü İzmir'de aziz milletimle buluşacağım. Bu şehrin her sorununa el atacağım. Hangi partiden olursa olsun tüm Belediye Başkanları'nın Ankara’daki sesi olacağım. İzmir'in kentsel yenilenme ile gecekondulardan kurtulmasını ve ihtiyaçlarına yönelik lobi faaliyetlerinde bulunacağım.” dedi.

Toplantıda son söz alan Uzman Dr.Yalçın Koçyiğit ise ülkede yaşanan sorunların 1071 Malazgirt den beri süre gelen bir husumet olduğunu Milliyetçi Hareket Partisi’nin Tek başına iktidar hedefine ulaştırmada tüm aday adayları arkadaşlarla el ele çalışacağını belirtti.