Çakır, bir restoranda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, bu dönemde MHP'nin Türkiye genelinde 2 bin 400 civarında aday adayı başvurusu olduğunu ve geçen dönemlere göre çok daha fazla kadın aday adayının başvuruda bulunduğunu söyledi.
Bundan önceki dönemlerde diğer merkez sağ partilerden bakan, milletvekili, belediye başkanı gibi görevlerde bulunan çok sayıda ismin MHP'ye aday adayı başvurusunda bulunduğunu ifade eden Çakır, "Buradan anladığımız şudur; merkez sağ, MHP çatısı altında toplanmıştır. ANAP'tan, DYP'den ve DP'den birçok isim gelip MHP çatısı altında birleşmiştir. MHP çatısı, artık herkesi kabul eden bir merkez sağ çatısı niteliğine sahiptir. MHP çatısı altında toplanmak, özellikle bu dönemde 'ben de ülkenin ölünmez bütünlüğünü savunuyorum' demek gibidir. Bu çatı, artık herkesi kabul eden bir merkez sağ çatısı niteliğindedir" dedi.
Çakır, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne ait projeleri olmadığı yönünde kendilerine yapılan eleştirilere değinerek, şunları söyledi: "Bizim, bütün ülkeye yönelik projelerimiz var. Biz ülkeyi doğu, batı şeklinde ayırmıyoruz. Bizim milliyetçilik anlayışımız, ötekileştirmeyen, birleştiren ve herkesin hakkını savunan bir milliyetçilik anlayışıdır. Bizim sözümüz, bireysel olarak herkesin refahtan, insan haklarından, demokrasiden ve düşünce özgürlüğünden faydalanabileceği ortamın garantisidir.
Biz, hiçbir zaman milletimize sitem etmedik. Uğrunda kurşun yedik, 'bağrımız yandı' demedik. Üzüldük, üzüntümüzü göstermedik. Varlığımızı bu ülkenin varlığına adadık ama söylemedik. Genç yaşta mezarlara girdik, kimseye fatura kesmedik. Yağlı urganlarla asıldık ama 'bu devlet bizim, asla bu devletten, bu milletten vazgeçmeyiz' dedik. O günlerde çok sıkıntı çeksek de hatırlamak istemedik. Genç yaşta idam edilen o değerli arkadaşlarımızı istismar ettiler. O arkadaşlarımızın mağduriyetleri üzerinden siyaset yaptılar. Kendi menfaatleri için o şehitleri bile kullandılar. Biz çıkıp, bu durumdan ne kadar üzüntü duyduğumuzu ifade etmekten başka bir şey söylemedik. Hep dik durduk. Gururla, onurla ve her zaman bu bayrağı şerefimizle taşıyarak bu günlere geldik."
Toplantıya, eski Sağlık Bakanı ve Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, MHP Trabzon Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu, MHP Giresun Milletvekili Murat Özkan, MHP Giresun İl Başkanı Orhan Erzurum, ilçe başkanları ve parti üyeleri katıldı.