Muhalif adaylardan Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ Ankara Söğütözü’ndeki Anadolu Down Town Otel’de saat 14:00’te bir araya geldi.
Yaklaşık iki saat süren toplantı sonrası Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ ortak bir yazılı açıklama yayınladı. MHP'de değişim taleplerinin üst kurul delegeleri tarafından defalarca ortaya konulduğu belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bazı kesimler tarafından görmezden gelinen, engellenmek istenen bu değişim talebi er ya da geç başarıyla neticelenecek ve ülkücü harekete iktidar yolu açılacaktır. İktidar yürüyüşümüzün önünü kesmeye çalışan kimselere rağmen bütün ülküdaşlarımıza dört genel başkan adayı olarak sözümüzdür, ‘bu kutlu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz.’ Dört genel başkan adayı olarak hukuk mücadelemizi sonuna kadar sürdürecek, kurultayımızı en kısa sürede toplayacağız. Biz, Türk milletine Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanının seçileceği kurultayımız toplanıp divan seçilene kadar istişare ve karşılıklı güven içerisinde ortak hareket edeceğimizi bildiririz. Bugünkü toplantımızda bu amaçla gereken kurullar oluşturulmuştur."

Muhalif adaylar, 11 Temmuz günü saat 14.00’de yeniden bir araya geleceklerini açıkladılar.