Halide Demir- MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “Yaşadığımız acının tarifi ve sükun bulması imkansızdır. Katillerin devlet eliyle derhal yakalanmasını bekliyoruz. Yoksa biz milliyetçi- ülkücü hareketin mensupları olarak eli kanlı katilleri inlerinde bulup çıkarmaya muktediriz” dedi.

Saldırının üzerinin örtülmesine müsaade etmeyeceklerini ancak saldırıyı planlayıp uygulayanların ülkede çıkarmak istediği kargaşa ortamının oluşmasına müsaade etmeyeceklerini, ülkücülerin itidallerini koruyacağını belirten MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, genel başkanları Devlet Bahçeli'nin de bu yöndeki açıklamaları olduğuna dikkat çekti.


VERECEĞİNİZ HESAP AĞIR OLACAKTIR

Saldırı hakkında, “Bu alçaklık, bu şerefsizlik ve bu vahşetin sorumluları kadar, buna izin ve imkan sağlayan zavallı hükümet mensupları da Yusufiyeli Ceniz Akyıldız kardeşimizin kanına elini bulaştırmıştır” diyen Necat Karataş, “Dağdaki eşkiyayı şehre indirip KCK'nın kurulmasını sağlayan AKP iktidarı bunda, bu vahşette birinci derecede sorumludur. PKK bitti, silahlar sustu, bunu biz başardık diyen pespaye zihniyet, şunu bilmelidir ki, ister İmralı'ya, ister Kandil'e isterse de Barzani'ye teslim olun. Vereceğiniz hesap ağır olacaktır. Türk milliyetçileri tüm şehitlerinin kanını yerde bırakmamak için yemin etmiştir. Bu yeminden de dönmeyecektir” diye konuştu.


SALDIRI MHP'Yİ SOKAĞA ÇEKMEYİ AMAÇLIYOR AMA BİZ İTİDALLİ OLACAĞIZ

Saldırının neyi amaçladığının apaçık ortada olduğunu ve amacın 'MHP'yi sokağa çekmek' olduğunu dile getiren Necat Karataş, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Bu saldırı neyi amaçlıyor? Bu saldırıyı gerçekleştiren dağdaki eşkiyanın uzantısı olan şehir eşkiyaları neyi amaçlıyorsa onu amaçlıyor. Amaç bütünlüğümüze kastetmek, kargaşa yaratmak. Türkiye'yi geriye dönülmez bir noktaya götürmektir. Türk milliyetçiliğinin seçim bürosuna önce tacizde bulunacaksınız, arkasından bu saldırıyı yapacaksınız. Bazı medya kuruluşları bunu karşılıklı kavga olarak lanse etmeye çalışıyor. Taşlı sopalı kavga seçim bürosunun önünde mi olacaktı. Türk milliyetçilerini ve MHP'yi sokağa çekme ve kargaşa yaratmayı amaçlıyor. Ama liderimiz her açıklamasında 'sokakta kargaşadan uzak duracağız, biz meydanlarda Türkiye'nin şu anki durumunu, nereye götürülmeye çalışıldığını halkımıza anlatacağız' demiştir. Saldırıyı kınamak için birçok etkinlik yapılabilir. Hayatını kaybeden şehidimizi tanımış olsaydınız, insanın aklından protesto, eylemdir, birçok şey geçer, durumdan vazife çıkarmaya kalkardık. Ama biz itidalli olacağız, bunların tuzaklarına düşmeyeceğiz.”

VALİ HAKKINDAKİ İDDİALAR DA VAHİM

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Adalet ve Kalkınma Partisi (MHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Liman Operasyonu'nu durdurma talimatı verdiği İzmir Valisi Mustafa Toprak ve emniyet müdürü hakkındaki iddiaların da vahim olduğunu söyleyerek, iddiaların gerçek olması durumunda İzmir Valisi Toprak'ın görevinden istifa etmesi gerektiğini belirtti.

VALİNİN AYRILMASI GEREKİR

MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı istifaya davet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na destek verdi ve şöyle konuştu:

“Devletin valisini, emniyet müdürünü bu suça ortak olma demem için elimde bir kanıt olması lazım. Ancak Binali Yıldırım'ın söylemiş olduğu, vali ve emniyet müdürü görevini yapmıştır sözü, kendilerine görevlerini yapmıştır aslında. Tabiki görevlerini yapmışlardır. Amaç yaptıkları yolsuzlukların üstünün örtülmesi. Bunun için almayacakları karar, çıkarmayacakları yasa, savcı, polis yok. Alayından vazgeçerler. Binali Bey, kendince haklı. Devletin valisi olmaktan çok AKP'nin valisi olduğunu ortaya koyar ki, sayın valinin de tabi ki görevinden istifa etmesi, ayrılması gerekir. O makam devletin makamı. AKP'nin makamı değildir.”

SEÇİMLER 'ÇOK KOLAY' (!) OLMAYACAK SAYIN BİNALİ YILDIRIM

Karataş hafta sonu İzmir ilçe belediye başkan adaylarını açıklayan AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın kullandığı seçim afişinde geçen 'Binali Yıldırım ile Çok Kolay' sloganını da eleştirdi:

“İzmir'de seçim atmosferini teneffüs ederken solduğumuz kirli hava hepimizi büyük ölçüde rahatsız etmektedir. Türkiye'de ve İzmir'de herşey yolundaymış gibi davranan adaylara ve partilerine sesleniyorum; Evet 'Çok kolay' sayın Binali Yıldırım, çok kolay. Tabi ki çok kolay. Bakanlığın, ülkenin ve insanımızın kaynaklarıyla seçim kampanyası yürütmek çok kolay. Telefonla genel müdürlere talimat vermek çok kolay. Hakim, savcı ve polisleri sürgün edip operasyonları durdurmak çok kolay. Yetim hakkını yandaşlara vermek çok kolay. Fakat seçimler çok kolay olmayacak sayın Bakan, sayın Binali Yıldırım. “

SAYIN KOCAOĞLU SOLUĞUMUZ ENSENİZDE OLACAK

Karataş, yeniden CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu da eleştirdi.

“Seçimler sizin için de çok kolay olmayacak Sayın Kocaoğlu” diye seslenen Necat Karataş, açıklamalarını şöyle sonlandırdı: “Siz de büyükşehir belediyesinin kaynaklarını ve şu anda sahip olduğunuz makamı kolay kullanamayacak, insanımızın gözünü boyayamayacaksınız, gözümüz üzerinde, soluğumuz ensenizde olacak.”