Alan'ın avukatı Yakup Akyüz, AYM'ye sunulmak üzere İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dilekçe verdi. Dilekçede Alan'ın 18 yıl hapse mahkum edildiği ve kararın onandığı hatırlatıldı.

BALBAY KARARI HATIRLATILDI


AYM'ye başvurarak adil yargılama hakkının ihlal edildiğinin tespitini istediklerini belirten Avukat Akyüz, yüksek mahkemenin Mustafa Balbay kararını hatırlattı. Balbay'ın milletvekili olduğu halde uzun süreli tutuklu yargılanmasının ve milletvekili olarak görevlerini yapmasının engellendiği gerekçesi ile adil yargılanma hakkının ihlal edildiği kararı verildiği belirtildi. Balbay hakkında verilen bu kararın halen İstanbul milletvekili olan Engin Alan için de aynen geçerli olduğunu savunan Akyüz, “Müvekkilim Engin Alan hakkında verilmiş olan mahkumiyet kararının kesinleşmiş olması müvekkilimin adil yargılanma hakkının ihlal edildiği gerçeğini ortadan kaldırmaz. Bu nedenle yüce mahkemenizden müvekkilimin adil yargılanma hakkının ihlal edildiğinin tespitini talep etmekteyiz" denildi.

ÖNCELİKLİ İNCELEYİN TALEBİ

Alan'ın daha fazla mağdur olmaması için dosyasının öncelikle incelenmesini isteyen Akyüz, adil yargılanma hakkının ihlal edildiğinin tespitine karar verilmesini talep etti. Akyüz alınan kararın yerel mahkeme olan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gereğinin yapılması için gönderilmesini istedi.