Şandır, TBMM'de gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan'ın sağlık durumuna ilişkin 'Kanser değilim' açıklamasının anımsatılması üzerine Şandır, "Sayın Başbakan'a sağlık diliyoruz. Kanser değilim diyorsa kanser değildir" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı Seçim Kanununa ilişkin yaptığı açıklamasının anımsatılması üzerine Şandır, "Dün AKP grubunun oylarıyla kanuna karşı hile yapılmıştır. Anayasa taammüden çiğnenmiştir. Anamuhalefet partisinin hukuki sorumluluğu vardır. Bu anayasa ihlalini Anayasa Mahkemesi'ne götürmesi doğru olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı da anlaşılmaktadır ki bu yapılan düzenleye itiraz etmektedir, içine sinmemiş bulunmaktadır. Bunu önümüzdeki süreçte takip edeceğiz" dedi.

Hrant Dink davasına ilişkin hakim ve savcının farklı konuşmasına ilişkin soru üzerine Şandır şunları söyledi:
"Maalesef Türkiye'nin çivisini çıkarttılar. Türkiye'nin en önemli değeri olan toplumun en önemli ortak paydası olan yargı verdiği kararlarla kamu vicdanında sorgulanır hale gelmiştir. Yargı kendi içerisinde tutarsız birbirine karşı saygısız tavır içerisine girmiştir. Bu Türkiye'ye yakışmamaktadır. Dün yaşadığımız olaylar kabul edilebilir olaylar değildir."

CHP'nin YÖK'ün katsayı uygulamasını kaldıran kararına ilişkin yaptığı iptal başvurusuna ilişkin soru üzerine Şandır, "Katsayı farklılığı yanlıştı. Anayasa'nın 10'uncu maddesine uygun değildi. Eşitlik ilkesine aykırıydı. İdari olarak bunun düzeltilmiş olması doğru olmuştur ama doğru olanı bunun Meclis'te bir kanun çıkartılarak düzeltilmesiydi. CHP'nin itiraz gerekçelerini bilmiyorum. Ama olması gereken TBMM'de bu adaletsizliği düzeltecek bir kanun çıkartılmasıdır. MHP olarak biz ısrarla bunu söylemekteyiz" diye konuştu.