TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Vural, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Diyarbakır’da Erdoğan-Barzani buluşmasını hatırlatan Vural, şöyle devam etti: “Türkiye Cumhuriyeti devleti ve toprakları üzerinde kem gözleri olanlara verilen desteğin geldiği boyutu ortaya koyması bakımından da ilginç, gazetelerde de var ama Barzani’ye yakın, hava durumu veriyorlar, Kürdistan haritası ile veriyorlar, bu ne rezalettir ya. Türkiye’nin toprak bütünlüğüne el uzatıyorlar, birleşik Kürdistan havarisi Recep Tayyip Erdoğan, niye bu konuda konuşmuyorsun? Ne yapacağız? Kimi durdurmamız gerekiyor? Görülmektedir ki bugün bu ihanet şebekelerini durdurmak için AKP’yi durdurmak gerekiyor.”

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Vural, İzmir adaylarının kim olduğu sorusuna, “İzmir adayı zamanı geldiğinde açıklanacaktır. En güçlü tercih siyasi tercih olarak MHP’dir.” şeklinde cevap verdi.

Sayıştay’a baskı yapıldığı iddialarının sorulması üzerine Vural, “Gölgesini bırakın, sopası Sayıştay’ın üzerinde. Sayıştay TBMM denetimi organıyken, TBMM adına denetim yapması gerekirken yürütme erki ile sindirilmekte, korkutulmakta, kanunla birlikte eli ayağı kolu kesilmektedir. Ayrıca, siyasi uzantılarıyla birlikte bu raporların sağlıklı çıkmasını engellemektedir. Soruyorum, demokratik bir ülkede kim denetim yapacak? Maalesef siyasi bir baskı vardır. Türkiye’de güçlerin monopolleşmesi vardır. Türkiye, demokrasi ekseninden uzaklaşmaktadır. Demokratik ülkelerde böyle bir girişim yapanlar herkes tarafından mahkum edilirken, maalesef bu konunun yeterince gündeme getirilmemesi çok önemli bir demokrasi açığımızdır. Sayıştay meselesi sadece siyasetçilerin bir meselesi değildir. Vatandaş olarak hepimizin bir meselesidir. Sayıştay’ın denetim yapmasını engelleyen bu iradeye karşılık bütçe yapma hakkınızı kullanmak çok önemli.” şeklinde konuştu.

MGK kararları ile insanların fişlendiğini belirten Vural, şöyle devam etti: “2004’te MGK kararı ile herkes fişlendi zaten. Büyükbaş hayvana hisse mi verdi, küçükbaş hayvan mı kesti, bütün bunlar dahil olmak üzere herkes fişleniyor. Kişisel verilerimizin hepsi maalesef ortalıktadır. PTT, bize ait bütün gönderileri, MİT’e, adresleri ile birlikte vermektedir. Sağlık Bakanlığı, bütün verilerimizi başkaları ile paylaşmaktadır. Telekom, elindeki imkanları dışarıya pazarlamaktadır. Veri güvenliği sağlanmamaktadır.”