Denizli’de üç gün sürecek olan Siyaset Okulu’na konuşmacı olarak katılan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, partisinin Denizli İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Buradagazetecilere açıklamalarda bulunan Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve barış sürecini eleştirdi. Vural şunları söyledi:

"Başbakan'ın yalanlarını ortaya çıkarmaktan bize gına geldi, ama kendileri yalanları pazarlamaktan vazgeçmiş değil. Yeşil domatesi bile güneşe koysanız kızarır. Ama bunlar yalanlarını pişirip pişirip pazarlıyor. KCK ve PKK’nın planlarını Başbakan Erdoğan aynen uyguluyor. Çözüm ve barış süreci adı altında uyguladıkları proje için PKK ile mutabakat imzaladılar. Bu süreç devam ederse, ortada Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti kalmayacak. Süreci tersine çevireceğiz. Çünkü, süreç tersine çevrilemezse bu millet ağır bedeller öder. MHP olarak, PKK terör örgütünü meşrulaştıran ve 4 parçalı Kürdistan’ın kurulmasıyla ilgili projeye karşı Türkiye’yi korumayı kendimize görev addettik."

NASRETTİN HOCA FIKRALI BENZETME

Başbakan Erdoğan’ın, terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan ile 'Başkan olacağım' diye ortak projeyi uygulamaya çalıştığını iddia eden Oktay Vural, üç Nasrettin Hoca fıkrası anlattı. Vural sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anlatacağım fıkralarla süreç bire bir örtüşüyor. Hocanın komşusu eşeğini istemiş, hoca "eşek yok' demiş. Bu sırada eşeğin sesi gelmiş. Komşusu 'İşte eşek anırıyor, yok demiştin' deyince hoca, 'Sen bana mı yoksa eşeğe mi inanacaksın?' diye sormuş. Çözüm ortağın ve belgeler ortada, mal meydanda, pazarlıklar meydanda. Bir gün hoca eşekle giderken, eşeğin inadı tutmuş yönlendiremiyor. Komşuları, 'Hoca nereye' diye sorunca, 'Eşeğin istediği yere' demiş hoca. Yaşananlar aynen böyle. Eşeğin istediği yere doğru gidiyoruz. Devlet ve milleti temelden sarsıyorlar. Başbakan ise ihtiras içinde. Bir gün hoca eşek alacakmış, satın alacağı eşeği metreyle ölçmeye başlamış. 'Hoca neden metreyle eşeği ölçüyorsun' diye sorduklarında, 'Ben, hanım ve çocuğum eşeğe bineceğiz, üçümüz sığacak mıyız ona bakıyorum' diye cevap vermiş. Başbakan, Barzani ve Abdullah Öcalan binecek bu eşeğe. Sayın Başbakan, parçalı Kürdistan’ı kurmak ve Öcalan’ı da Kürdistan’a Başkan yapma projesini uyguluyorsun. Kendin Başkan olmak için bu kadar ihtiraslı olma. Türk Milleti büyük bir tuzak olan, 'Barış süreci' diye adlandırılan süreci mutlaka tersine çevirecek. Çünkü, halkımız bu tuzağa düşmeyecek."

AK Parti’ye oy veren iki kişiden birinin süreçten rahatsız olduğunu savunan Oktay Vural, "AKP’nin oyları da hızla düşüyor. Bize gelen bilgilere göre şu anda oy oranları yüzde 38 civarında. Önümüzdeki yerel seçimlerde AKP’ye bu halk büyük bir ders verecek" ifadelerini kullandı.