MHP İzmir İl Teşkilatı'nda basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, genel seçimlerde milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Gündeme ilişkin konulara değinen Vural, BDP milletvekili Sebahat Tuncel'in başkomiseri tokatlaması olayının kabul edilebilir bir yanı olmadığını söyledi. Dün yaşanan olayın hazmedilmesinin mümkün olmadığını dile getiren Oktay, şöyle konuştu: "Açılım safsatası altında bu milletin birlik bütünlüğünü bozmak isteyerek polis karakollarını kurşunlanmasına, polislerimizin linç edilmesine alenen herkesin önünde polisimize el uzatılmasına yol açan doğrudan doğruya hükümetin ve AKP'nin politikaları olmuştur. Bu milletin birlik ve bütünlüğüne karşı uzanan ellerin kırılacağı günler yakındır. Hadleri bildirilecektir."

Türkiye'nin bugünlere gelmesinde birçok bedelin ödendiğini belirten Oktay Vural, sözlerine şöyle devam etti: "Herkes haddini bilmeli. Türkiye'nin, 'devletin bölünmesinden önce bireyin mutluluğu daha önemlidir' diyor. Keyfiniz için bu milletten devletten vazgeçeceğiz. Dünya vatandaşı mı olacağız? Herkes haddini bilmelidir. Bu millet bedel verdi. Bu ülkenin birliği ve bütünlüğü, devleti için. 'Büyük Türk Milleti ailesini bölelim gitsin'. Kim oluyorsun da. Bu milletin teneffüs ettiği havasına saygı duy. Emeğini kullanıyorsun emeğine saygı duy. Toprağına saygı duy. Bu nasıl bir zihniyettir."

Gündemde olan TÜSİAD'ın hazırladığı yeni anayasa taslağını değerlendiren Vural, yapılanın Türkiye'nin birlik ve bütünlüğünü bozacağını belirterek şunları söyledi: "Oturmuşlar orada ısmarlama Anayasa yapıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Bu Anayasa Erdoğan'ın hazırladığı Anayasa'dan ne farkı var? Ergun Özbudun başrollerde. Ne sıkıntıları varsa değişmez maddeler. Neymiş bu ülkenin birlik ve bütünlüğü, bölünmezliği, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmezliğinin değişmezliği. Efendim bunlar
değiştirilebilirmiş. İstiklal Marşı değiştirilebilirmiş, başkent Ankara değiştirilebilirmiş. TÜSİAD'a tavsiyem İzmir Marşı'nı iyi okusunlar. Mücevher taşa yazıldı bunlar."


LİBYA'YA SALDIRI DOĞRU DEĞİL

Libya'ya yapılan askeri müdahaleye ilişkin düşüncelerini dile getiren Oktay Vural, parti olarak koalisyon kuvvetlerinin Libya'ya gerçekleştirdikleri müdahaleyi doğru bulmadıklarını söyledi. Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'ye gelen Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy ile ne konuştuğunu merak ettiğini belirten Vural, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ey Erdoğan, Sarkozy ile hangi konularda mutabakata vardın. 1 Mart'ta Libya'da NATO'nun ne işi var diyor. Fransa'nın elini güçlendiriyor. Acaba kim onay verdi? Olmert geldi Başbakan'la görüştü iki gün sonra Gazze işgal edildi. Sarkozy geldi Fransa jetleri bombaladı. Libya konusunda hükümetin özellikle Erdoğan'ın zikzak çizdiği görülüyor. Perşembe günü parlamentoda Dışişleri Bakanı kapalı oturumda Libya'daki gelişmeler hakkında bilgi verecek. Başbakan 'İkinci Irak olmasın' diyor. NATO'ya bir takım şartlar ileri sürüyor. Biz bu şartları çok gördük. Füze savunma sistemi konusunda 'Komuta bizde olmalı' dedi. Tıpış tıpış sonra NATO'da olmalı dedi. Sarkozy 'rol paylaşımımız var' diyor. Senaryo aynı, artistleri bir yerli bir yabancı artist var. Rolleri paylaşmışlar. Türkiye Cumhuriyeti başbakanı diyor ki 'Biz yardım götüren tarafta olacağız' Ölüm götüren tarafta başkaları olacak. Sen ortak olmuyor musun o zaman?"