İzmir Milli Piyango Satıcıları Odası tarafından İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Lokali'nde gerçekleştirilen Kadınlar Günü Anma etkinliği CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgün Ayman Güler ve kent genelindeki kadın milli piyango satıcılarının katılımıyla gerçekleşti. Düzenlenen etkinlikte kadın milli piyango satıcılarına karanfil ve parfüm hediye edildi.
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Milli Piyango ve şans oyunlarının, özelleştirme kapsamına alınmasını eleştirdi. Piyangonun insanlar ve kurumlar arası dayanışmayı güçlendirdiğini belirten Güler, "Milli Piyango'nun özelleştirilmesi bir cinayettir. Milli Piyango tarihine bakılınca, önce Türkiye'de sanayiyi finanse etmiştir. Bunun ilk yapıldığı yer İzmir'dir. Ulusun tümünün ortaklaşa, yardımlaşa bu işi eğlene eğlene yaptığı biricik sektördür. Türkiye'de değil bütün dünyada devlet piyango idareleri var ama bunları özelleştiren falan yok. Milli Piyango dünyada en kritik sektörleri eğlenerek, dayanışma yoluyla finanse etmenin yoludur. Milli dayanışmanın gerçekleştirildiği alandır. Başka bir şey kalmadığı içen dayanışma ruhumuzu özelleştirmeyi gündeme soktular. CHP olarak parlamentoda direneceğiz. Milli Piyango kadınların ve engellilerin başlıca istihdam alanıdır. Bunu nedenle özelleştirilemez" dedi.

Bu kirli bir antlaşma

Meclis'te yürütülen anayasa çalışmaları ile ilgili de konuşan Güler, "Günümüzde anayasa değişiklikleri gizli saklı ve parlamentoda edilmiş yeminler yene yene yaşamın ilkeleri ihlal edilerek gerçekleştiriliyor. Anayasa'da Türk vatandaşlığı kavramı Türk ulusu kavramının silinmesi konusunda iktidar partisiyle BDP anlaşmış durumdadır. Bunun yerine hiç vatandaşlığı tanımlamayan Türkiyelilik denmesini istiyorlar. Bu kirli bir antlaşmadır. Türk vatandaşlığını ırkçılık saymak tarihin büyük ayıbıdır. Bu vatandaşlıktan vazgeçecek olursak büyük bir mezhepler savaşının içine düşeceğiz. Bu barış falan değil Türkiye'yi çözmektir. Gerçek barış için aynı zamanda Ortadoğu bölgesinde anayasamıza sahip çıkmak gerekiyor. Türk ulusu bizi birleştirir. Etnik kimlikler bizim şerefimizdir. Ben Boşnak kimlikli bir ailenin çocuğuyum. Etnik kimliğime laf söyleyenler ana babama küfreder. Kimse anasına babasına küfrettirmez. İnançlarımızı, etnik kimliğimizi Türk vatandaşı olarak yaşayabileceğimiz biliyoruz. Özellikle emekçi kadınlar öncülük etmek zorundadır. Meclis'te Türk kimliği üzerine yemin ettim. Ben andımın gereğini yerine getiriyorum" diye konuştu.