Esin Gençel- MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, 20 Nisan 'da gerçekleştirdikleri Bayrak Mitingi hakkında diğer siyasi partilerin yaptığı açıklamalara cevap verdi. MHP İl binasında gerçekleşen açıklamada, Karataş, Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın açıklamalarına ilişkin, "CHP'nin tabanı MHP'ye kayıyor demişler. Acaba kendi tabanları nereye gidiyor görmüyorlar mı? CHP'li belediyelerin mitinge adam taşıdığını söylemişler. Tek bir CHP'li yetkilinin mitingle ilgili bir gayreti olmadı. Bu koca bir yalan. Oraya gelen İzmirliler milli değerlerine sahip çıkmak için alana geldiler. Neden başarıyı kıskanıyorlar? Mitingi biz yapıyoruz, İzmirli memnun, tasası AKP'ye kalıyor. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Şimdi oturmuşlar mitingin sayısı ile ilgili spekülasyon yapmaya çalışıyorlar. Üzülmesinler, dertlenmesinler;  kıymetli vakitlerini İzmir ne diyor, Türk milleti ne diyor, bunu anlamaya harcasınlar. Akıl, vicdan ve şuur sahibi İzmirliler'den ders alsınlar" diye konuştu.

Karalamaya çalışıyorlar

İzmirliler'in kendilerini yanıltmadığını söyleyen Karataş, "Miting öncesi yaptığımız açıklamalarda, '20 Nisan'dan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak; bazılarının kalesi yıkılacak bazılarının planı bozulacak' demiştik. İzmirliler bizi ne yanılttı ne de çalışma arkadaşlarımızın azmi boşa çıktı. Sonuçta, daha miting henüz tamamlanmışken, kaleleri yıkılanlar, planları bozulanlar yangından mal kaçırır gibi bu görkemli organizasyonu karalamaya ve kendilerine pay çıkarmaya çalıştılar. Demeçleriyle bayraklaşan İzmir'in üzerini örtmeye çalıştılar" dedi.

İzmir o gün tek vücuttu


Mitingin sayısı ile ilgili spekülasyon yapılmaya çalışıldığını söyleyen Karataş, "Bizim belediyelerimiz yok ki, çalışanlarını bindirilmiş kıtalar olarak meydanlara taşıyalım. Biz hükümet değiliz ki insanları tehditle meydanlara sürükleyelim. Şimdi oturmuşlar mitingin sayısı ile ilgili spekülasyon yapmaya çalışıyorlar. Üzülmesinler, dertlenmesinler; kıymetli vakitlerini İzmir ne diyor, Türk milleti ne diyor, bunu anlamaya harcasınlar. Akıl, vicdan ve şuur sahibi İzmirliler'den ders alsınlar. Şimdi buradan merak ettikleri resmi sayıyı huzurlarınızda açıklıyorum; dertleri nicelik olan bütün meraklılara haykırıyorum. 20 Nisan 2013 Bayrak Mitingi'nde İzmir Gündoğdu Meydanı'nda sadece bir tek kişi vardı; tek vücut olmuş, tek bir iradeyi yansıtan bir tek kişi, bütün İzmir o gün tek bir vücuttu" dedi.

İzmir'de tahterevalli dönemi bitti

İzmir'de siyasetin eskisi gibi olmayacağını söyleyen Karataş, "Tahterevalli siyaset dönemi bitti artık. Bizim çıtamız yüksek. Büyükşehir dahil 30 ilçeye de talibiz. MHP iddialı olacak tabii ki. Bir tarafa CHP'yi bir tarafa AKP'yi koyun MHP'nin ne için kim için mücadele ettiğine bakın" diye konuştu.