CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Moroğlu yaptığı açıklamada "İzmir Valisi Toprak'ın devletin valisi gibi davranmadığı İzmirliler tarafından bilinmektedir. Mustafa Toprak'ı o görevden istifa etmeye ve İzmir'i terk etmeye davet ediyoruz." diye konuştu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak'ın, İzmir Emniyet Müdürü ile 'yargıya müdahale' konuşmalarının ortaya çıkmasının yedinci günü olduğunu ifade belirten Moroğlu, AKP'nin üçüncü döneminde, Başbakan ve bakandan emir alan ve kente karşı suç işleyen valilerin görülmeye başlandığını söyledi.

Moroğlu, "Tapeler ortaya çıkınca, Valinin, Binali beyle beraber İzmir'in arazilerini satmaya, İzmir'in huzurunu bozmaya, kazanımlarının üstüne oturmaya, bunları iktidara yakın çevrelere peşkeş çekmeye gelmiş olduğunu bir kez daha anladık. İzmir Valisi Toprak'ın devletin valisi gibi davranmadığı İzmirliler tarafından bilinmektedir. AKP'nin valisi gibi davrandığı sürece İzmirliler buna izin veremez. Mustafa Toprak'ı o görevden istifa etmeye ve İzmir'i terk etmeye davet ediyoruz" dedi.