Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün ve yarın Muğla il merkezi ile Fethiye ve Milas ilçelerinde yapacağı toplu açılış törenleri öncesinde il genelinde tüm toplantı, gösteri ve benzeri etkinlikler yasaklandı. Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada; provokatif, kanuna aykırı eylemlerin önüne geçilmesi ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla 29 Kasım ile 2 Aralık tarihleri dahil olmak üzere belirtilen günler arasında; il genelinde, ilçeler dahil yapılmak istenen her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri, basın açıklamaları, çadır kurma, stant açma ve benzeri türdeki tüm etkinliklerle, belirtilen amaçlar doğrultusunda yapılacak toplu seyahatlerin yasaklandığı belirtildi. Milli güvenlik, kamu düzeni, kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 11/A ve 11/C maddeleri ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17'nci ve 19'uncu maddesi gereğince Valilik makamının 28/11/2013 tarih ve 3011 sayılı kararı ile söz konusu düzenlemenin yapıldığı bildirildi.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, dün öğle saatlerinden itibaren Muğla polisi ve çevik kuvvet ekiplerinin il genelinde hazırlıklara başladığı belirtildi.

Başbakan'ın Muğla programı

Bugün Muğla il merkezindeki toplu açılışları gerçekleştirecek Başbakan Erdoğan, daha sonra Fethiye ve Milas ilçelerinde yapılacak toplu açılış törenlerine katılacak. Toplu açılış törenlerinde 13 ilçede yapılan ve 205 milyon 81 bin 343 liraya mal olan 102 projenin açılışı Başbakan Erdoğan tarafından yapılacak. Erdoğan, Muğla merkezde düzenlenecek törende Bodrum, Datça, Dalaman, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Ortaca, Seydikemer, Ula ve Yatağan ilçelerinde yapılan ve toplam maliyeti 167 milyon 549 bin 222 lira olan 79 projenin açılışını gerçekleştirecek.

Yarın Fethiye'de düzenlenecek 2'nci toplu açılış törenine katılacak Başbakan Tayyip Erdoğan, toplam değeri 12 milyon 497 bin 350 lira olan 10 projeyi hizmete açacak. Fethiye'deki toplu açılış törenini gerçekleştirdikten sonra Milas ilçesinde düzenlenecek 3'üncü toplu açılış törenine katılacak olan Başbakan Erdoğan, 25 milyon 34 bin 771 lira maliyeti olan 13 projenin açılışını gerçekleştirecek.