Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ümraniye Belediyesi yeni hizmet binasının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'yi büyütmek, millete hizmet üretmek için ara vermeden çalıştıklarını kaydetti.
Bütün illerde hizmetleriyle olduklarını dile getiren Erdoğan, "Ayrımcılığın hiçbir türüne asla prim vermedik vermeyeceğiz. Nerede insan varsa, nefes alıp veren can varsa onun ayağına gitmek bizim boynumuzun borcudur. Bu gün Türkiye'nin sıkıntılarının önemli bir kısmı geçmişteki ayrımcı politikaların sonucudur. İnsanlarımız arasında ayrım yaptılar, uzak dediler hizmet götürmediler. Her yer bize yakın. Bir iş yapacakları zaman seçim sonuçlarını önlerine serdiler, o y aldıkları yerlere, oy almadıklara yerlere baktılar ona göre hareket ettiler. Bu ayrımcılıkla milleti küstürdüler. Vatandaşla devlet arasındaki güveni zedelediler, bariyerler koydular. Bu ülkenin vatandaşlarını horlamak, ihmal etmek, unutmak suretiyle devletten soğuttular. 10 yıl öncede biz 81 vilayetimize gidiyorduk bu gün de gidiyoruz. Bizim için sıkıntı yok. Bunlar Sivas'ın ötesine gidemediler. Bunlar Sivas'ın ötesine söyleyecek söz bulamadılar. Başbakanlığım döneminde en az gittiğim yere 2 kez gittim, 3 kez gittim. Sivas'a kaç kez, Siirt'te 16. kez gittim orada yıktılar ama oradan ayağa kalktım. Çünkü hesap tutmadı çünkü bu millet haksızlığı affetmez. Oradan yıktıkları bu kardeşinizi yüzde 85 oyla parlamentoya gönderdiler" diye konuştu.

Pirim vermeyin

Türkiye'nin bu günlere kardeşlikle geldiğini kardeşlikle de yürüyeceğini söyleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "30 yıl boyunca terör bu milletin kalplerinin arasına giremedi, bundan sonra da giremeyecek. Irkçılık, kabilecilik bu milletin arasına nifak sokmadı, bundan sonra da sokamayacak. Bu güne kadar dirayetle, bir ve beraber olarak geldiysek, bundan sonra da aynı beraberlikle, kardeşlikle yolumuzda ilerleyeceğiz. Irkçılık, kabilecilik bunlar şeytanın izinde yürümektir. Varsın onlar şeytanın izinde yürüsünler ama biz rabbimizin yolunda yürüyeceğiz. Bu muhalefetin yalanlarına, iftiralarına, dedikodularına kulak asmayın, muhalefetin olmayanı olmuş gibi göstermesine, çarpıtmalarına, niyet okumalarına asla prim vermeyin. Muhalefet 30 yıl boyunca teröre çözüm üretmedi, üretenleri de her zaman engelledi. Bunların ülkenin hiçbir tarafında dikili bir ağaçlarını yoktur, bunlar taş üstüne taş koymayı bilmezler. İnanın beş koyun teslim edin kaybedip gelirler. Bunlar ancak yapılanı yıkmayı, engellemeyi çok iyi bilirler. Ne yaparlarsa yapsınlar biz milletimizle ilerleyecek, yürüyecek ve inşallah bu terör meselesini Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Onlar 'nasıl olmazı' konuşurken, biz 'nasıl oluru' konuşacak ve kardeşliği inşallah yükselteceğiz. Benim sizlerden özellik ricam şu; birliğimizi bozmak isteyenlere pirim vermeyin. Yaratılanı yaratandan ötürü sevelim. Ben Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Gürcü, Roman, Arnavut, Boşnak kardeşlerimin hepsini, 76 milyonu bu ülkede, seviyor hepsinin hizmetkarıyım. Biz bu milletin hizmetkarı olmaya geldik ve bu hizmete devam edeceğiz."