Köksal, bayramlaşmak amacıyla geldiği Kırıkkale'de, bazı ilçe ve köyleri ziyaret etti. İlk olarak gittiği Yahşihan ilçesinde Köksal'ı Belediye Başkanı Ahmet Sungur ve ilçe sakinleri karşıladı. Burada bir süre vatandaşlarla sohbet eden Köksal, Yahşihan Belediyesini ziyaret etti.
 Ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Köksal, bir gazetecinin "CHP'nin İsrail politikasıyla ilgili eleştirilerini nasıl değerlendiriyorsunuz" şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı:
 "Türkiye'de anlayamadığımız anlatamadığımız ve insanların da anlayamadığı olaylar var. Yani sanki her şeyde iktidarın sorumluluğu varmış muhalefetin sorumluluğu yokmuş gibi. Muhalefet mutlaka ve mutlaka yapılan her şeyi tenkit etmek zorundaymış gibi maalesef. Bu durum, zaman zaman bizi sıkıntıya sokuyor. Ülkenin menfaatlerini de sıkıntıya sokuyor. Siyasi muhalefet başka, ülke menfaatlerini gündeme taşıdığınız zamanki muhalefet başka olmalı. Türkiye'de muhalefet bu ikisini ayıramıyor. Şimdi ülke burada önemli bir karar almıştır. Muhalefetin bunu tenkit etme konusunda bir hakkı olduğunu düşünmüyorum ben. Dünden beri takip ediyorum muhalefeti. Ne çerçevesi belli ne ucu belli, böyle rastgele muhalefet etmek için yapılmış bir muhalefet. Bunu da zaten ciddiye almıyoruz. Kendi yolumuzda kendi programımızı uygulayarak devam ediyoruz."
 Köksal, "Dışişleri Bakanlığının almış olduğu tedbirlerle ilgili ne düşünüyorsunuz" sorusuna ise "Uluslararası ilişkilerde karşılıklı çıkarlar mevzubahistir. Karşılıklı çıkarlar bir yerde bir araya gelmezse o zaman karşılıklı anlaşmaların bir anlamı kalmaz" yanıtını verdi.
 Köksal, "İsrail ile çeşitli kereler, özellikle Mavi Marmara olayından sonra bu müzakereler sürdü. Ancak bugünkü gelinen noktada dün Dışişleri Bakanımız açıkladı zaten, bu stratejik işbirliğini bu şartlar altında sürdürmenin bir anlamı kalmadığını kaydetti. Bunun anlamı birtakım yaptırımlar ve işlerin askıya alınması" dedi.
 Köksal, şöyle konuştu:
 "Dün açıklanan ve 5 maddede toplanan konu bir çerçevedeydi aslında. Alınacak tedbirler veya yapılacak yaptırımlar ile ilgiliydi. O çerçevelerin bazıları ana hatlarıyla çizilmiştir ve içi boştur hala. Gelişen şartlara göre içi doldurulacaktır. Özellikle Dışişleri'nin açıkladığı askeri işbirliklerinin feshedilmesi. Muhtemelen Meclis açıldıktan sonra bununla ilgili prosedür başlayacak. Tabi İsrail bu noktaya gelmemeliydi. Aslında Türkiye'de elinden geleni bana göre sarf etti. Sadece İsrail değil, başka ülkelerle de anlaşma yoluyla uzlaşma sağlanması arzu edilir. Halbuki şimdi ilişkileri katip seviyesine indiriyoruz. Uzun vadede hasmane bir ilişki sürer mi, onu ilerleyen süreç ve yaptırımların gücü zamanla gösterir."
 Yahşihan'dan ayrılan Köksal, daha sonra Bahşılı, Hacılar, Karaahmetli, Sarı Kaya ve Köprü köylerini ziyaret etti, Karakeçeli şenliklerine katıldı.