Esin Gençel-CHP Gençlik Kolları bünyesinde oluşturulan ve üniversitelerde CHP olarak örgütlenmeyi sağlamak için kurulan Üniversite Komisyonu çalışmalarına başladı. CHP İzmir Gençlik Kolları'nın düzenleyeceği 'Türkiye'de Siyaset ve Gençlik Çalıştayı' için çalışmalar sürerken, bir yandan da örgüt içi üniversite ve geleceğin üniversitelileri olacak lise öğrencileri ile bir araya gelen üniversite komisyon üyeleri ilk ziyaretlerini Karabağlar İlçe Başkanlığı'na gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan CHP İzmir Gençlik Kolları Üniversite Komisyonu Üyesi Oğuz Uyan, üniversitelerde çok zor bir süreçten geçildiğini belirterek, "Üniversitelerde 1980 yılından beri olmayan bir CHP sorunu var. Bir örgütümüz, tabanımız yok. Biz her şeye sıfırdan başladık. CHP üniversitelerde yok, ama olamayacakta değil. Biz CHP İzmir olarak böyle bir organizasyona giriştik ve toparlanıyoruz. Karabağlar'dan başlayarak tüm ilçelerimizi ziyaret edeceğiz" dedi.

Dindar nesile karşı direniyoruz


Üniversitelerle ilgili daha önce de girişimleri olduğunu ifade eden Uyan, "Toplantılar düzenledik, panellere katılıyoruz. Öğrencilerin CHP'ye katılması için çalışıyoruz. Ardından biz YÖK için bir açıklama yaptık. Bizi tinerci nesil olarak adlandıran Başbakan'a, YÖK'e ve Başbakan'ın yaratmaya çalıştığı dindar nesile karşı direniyoruz. Biz üniversitelerde çok sıkıntılar çekiyoruz. Ama üniversite komisyonu olarak çalışıyoruz. ODTÜ için bir bildiri hazırlayıp yayınladık. İzmir üniversite komisyonu CHP tarihinde üniversitelerin üniversiteli olarak en iyi şeyi yapacaktır. Biz CHP'nin tarihine geçeceğiz. Tabanımız burada. Lise komisyonumuz burada. Onlara üniversiteli olacak biz mezun olacağız. Biz bu devalüasyonu yakalayarak CHP'yi iktidar yapacağız. Öğrenci hareketi olamadan bir siyasal iktidar devrilmez. Bu öğrenci hareketini fitilleyeceğiz" diye konuştu.

Gelecekleri garanti değil


CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ise gençlerin alt yapısını hazırlamak çalıştıklarını ifade ederek, "Gençlerimize CHP'nin temel ilkelerini ve programını yakından takip ettikleri için teşekkür ediyorum. Gençlerimizin hiç birinin geleceği garanti değil. Sermaye el değiştiriyor. Sanayi, ticaret meslek odaları dindar kesimin eline geçiyor. Vatandaşlarımızın ekonomik anlamda benim durumum iyi, ben geçinebilirim mantığından çok uzak durması lazım. Özellikle gençlerimizin bir alt yapı olarak liselere kadar örgütlenmeleri çok güzel. Bizlerde üzerimizde düşeni arkadaşlarımıza beraber yapacağız" diye konuştu.