Toplumun her kesiminde, temsiliyet konusunda ciddi beklenti olduğunu ifade eden Atila, yaptığı görüşmelerde bunu net olarak gördüğünü belirtti. Demokratik rejimlerde yapılan seçimlerin insanların yönetime ilişkin verdikleri kararları; yine kendilerine olan etkileriyle ortaya koyması açısından önemli olduğuna işaret eden Atila, "Siz, toplumun temsiliyet noktasındaki beklentisini karşılayamıyorsanız, ürettiğiniz bütün hizmet ya da projeler boşa gidecek demektir. Çünkü, yurttaşlar beklentilerini çoğu zaman kendilerini temsil eden muhtarlar aracılığıyla dile getirirler. Katılımcılığın sağlanması noktasında muhtarlarımıza büyük rol düşüyor. Onların da tıpkı yerel yönetimler gibi, yaşadıkları mahalle ya da köye karşı sorumlulukları bulunuyor. Dolayısıyla muhtarların önerilerine her zaman kulak vermek gerekiyor" diye konuştu.

Bornova'daki muhtarların, belediyecilik hizmetleri noktasında kendilerinden görüş alınmasını istediklerini kaydeden Atila, "Muhtarlarımız kendilerinden görüş alınarak, yaşadıkları mahalleyle ilgili belediyecilik hizmetlerinin yapılmasını istiyorlar. Eğer katılımcı demokrasi diyerek insanlardan oy alıyorsak; seçimden sonra da ilçeyi yönetmek için onlarla işbirliği içinde olmamız gerekiyor. Muhtarlarımız kilit öneme sahip çünkü yaşadıkları bölgeyi en iyi onlar tanıyorlar. Dolayısıyla onlarla fikir alışverişi yapmak yönetimin sağlıklı olması için öncelikli şart" ifadesinde bulundu.

Yönetime gelmeleri durumunda muhtarların fikirlerine daha fazla önem vereceklerini açıklayan Atila, "Bizim hedefimiz, Bornova'yı Bornovalılarla yönetmek. Bu noktada, fikir önderi ve bölge temsilcisi olan muhtarlarımıza ayrı önem veriyoruz. Ortak yönetim ilkesine uygun olarak, aldığımız her kararın arkasında muhtarlarımız da olacak. Bu anlayış içinde el ele çalışıyoruz" diye konuştu.