CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM'nin açılışının 91. yıl dönümü dolayısıyla verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Seçime en hazırlıklı partinin CHP olduğunu, son 6 ayda CHP Genel Merkezini adeta eğitim merkezine dönüştürdüklerini, gece gündüz çalıştıklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Çok hazırlıklı gidiyoruz. İnşallah mahcup olmayız. Halka güveneceğiz. Oy alamazsak, yine de dönüp kendimize bakmamız gerekiyor, bir yerde bir eksiğimiz var mı diye?" dedi.

Kabahat varsa bize ait

CHP'nin seçim beyannamesinin açıklanmasının Cuma namazına denk gelmesine yönelik eleştiriler yapıldığını anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, seçim beyannamesinin İstanbul'daki matbaadan yetişmediği için açıklanmasını biraz ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Saat 10.00 uçağına yetişecekti, 10 dakikalık bir gecikmeyle onu kaçırdılar. 11.00 uçağıyla geldi ve dolasıyla gecikti. Gecikmenin nedeni o, yoksa özel bir neden değil" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, "Vatandaşlar izleyemedikleri için şikayet ediyorlar" diyen gazeteciye, "Vatandaşlar haklı. Orada kabahat varsa bize ait. Seçim bildirgesine, 1 gece önceden son şeklini verebildik. Ankara'daki matbaalar sabaha kadar yetiştiremeyeceklerini söylediler. İstanbul'a mail attık, İstanbul'daki bir matbaa yetiştireceğini söyledi. Salonda beyannameler dağıtılırken daha üzerindeki mürekkebi kurumamıştı" karşılığını verdi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında "son günlerde yaşanan polemiğin" hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, bu tür tartışmalara girmek istemediğini, herkesi kucaklamak gerektiğini vurgulayarak, "Sen 10 kişi çıkar, ben 20 kişi çıkarırım" demenin, siyasetin konusu olmadığını belirtti.

Devrime adım atıyoruz

"CHP yüzde 25'in altında kalırsa, lider değişimi olur yorumları yapılıyor. Sizin bir tahmininiz var mı?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Tahminim var tabii, hedefimiz tek başına iktidar olmak. Eğer iktidar olamazsak, Türkiye'nin çok ciddi sorunlarla karşı karşıya olacağını düşünüyoruz. Sadece bu bizim kaygımız değil. Bu kaygıyı dünyanın pek çok saygın ülkeleri de paylaşıyorlar. O nedenle hedef iktidar olmak. Dördüncü büyük devrime adım atıyoruz biz, birincisi Cumhuriyet, ikincisi çok partili rejim, üçüncüsü sosyal demokrasi, dördüncüsü demokrasi ve özgürlük. Dördüncü adıma hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu.