Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, İzmir dışında da ziyaretlerini sürdürüyor, halkın sorunlarını dinliyor. Baba memleketi olan Afyon Bolvadin'e de geçtiğimiz günlerde birziyaret gerçekleştiren Prof. Dr. Güven, "Bolvadin'in sorunlarını dinlemekve elimizden gelen ne varsa yardımcı olabilmek için ilçede tüm kesimlerle görüştüm. İlçe halkının en büyük sıkıntısı özelleştirme nedeniyle kapanan işletmelerden sonra ortaya çıkan işsizlik. SEKA'nın özelleştirilmesi sonucunda fabrikanın kapandığını ve fabrika için gölde kamış üreten üreticilerin de artık üretim yapamadıkları için göç ettiklerini ve bu göç'ün giderek arttığını anlattıklarını belirten Güven, "AKP iktidarının halkı hiçe sayarak gerçekleştirdiği uygulamalarının faturasını maalesef halkımızödüyor. Biz bu  sorunların yaşanmadığı  bir Türkiye hayal ediyor ve bunu gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Göçün asıl nedeni işsizlik

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, ilçe ziyaretine CHP Bolvadin İlçe Başkanı Ömer Çengel'i ziyaret ederek başladı. İlçe yöneticileri Mustafa Çavdar, Ömer Köksoy ve İbrahim Selçuk'un da hazır bulunduğu toplantıda ilçenin sorunları tartışıldı. İlçenin her yıl çok fazla göç verdiği ve bunun önüne geçilemediğine vurgu yapan ilçe yöneticileri, göçün en temel nedeninin ise işsizlik ve SEKA fabrikasının kapatılması olduğuna vurgu yaptı. CHP İlçe Başkanı Ömer Çengel, "Özelleştirilen SEKA fabrikasının, sadece içindeki demir eşyaların 9 trilyon liraya satıldığını biliyoruz. Fabrikada 7000 ailemiz geçim sağlamaktaydı. Şimdi bu aileler göç ediyor. 54.000 nüfustan 31.000'e düştük vehala da göç vermekteyiz . Bolvadin tamamen öksüz bir memleket haline getirildi, hiç kimse bu ilçemiz ileilgilenmiyor" dedi.

Alkoloid fabrikası da özelleşecek!

Şu anda dünyada 3 tane bulunan Alkoloid fabrikasının da özelleştirilmek üzere olduğunu belirten Çengel, "Alkoloid fabrikamız da elimizden gitmek üzere. Görücüye çıkan fabrikamıza İran ve Amerika'dan iş adamları geldi. Şimdi tek korkumuz buranında özelleştirilmesi. Bu fabrikamız kimyasal ve tamamen zararlı atıklarını ihaleye vermiş olmasına rağmen ihaleyi alan kişilerle yaşamış oldukları sorunlar nedeniyle şu an mahkemeleri sürüyor ve bu yüzden Eber Gölü başta olmak üzere Akarçay gibi Bolvadin'in su kaynaklarını, kimyasal maddeler ile verimlisu kaynaklarımızı çürütüyorlar. Belediyemiz muhalif bir belediye olduğu için imkanlar tamamen kısıtlanıyor 2010 yılında bitmesi gereken doğal gaz işinin 2012 yılında yarısının tamamlanması, yollarımızın bitap bir durumda olması vekaynakların kapanması buna örnek olarak gösterilebilir. Bizim devlet'ten isteğimiz Bolvadin diye bir memleketin olduğunu hatırlamaları ve buraya eğitim, sağlık,sanayi, gibi yatırım beklediğimizi bilmeleridir" diyerek ilçenin sorunlarını dile getirdi.

 Taksiciler KOSGEB kredisi istiyor


İlçeyöneticileri ile Bolvadin Taksiciler Kooperatifinin sorunlarını dinlemek içinkooperatif Başkanı Ali Tığlı'yı ziyaret eden Prof. Dr. Güven'e taksicilerözellikle KOSGEB kredilerinden faydalanmak istediklerini belirttiler. KOSGEBkredisinin kendilerine çıkmadığından yakınan taksici esnafı, "Üretimyapmıyoruz diye kredi çıkmıyor. Biz de hizmet üretiyoruz, bizim de bu hizmetisunmak için yatırımlarımız var. Bize de kredi çıkmasını istiyoruz" dedi.Prof. Dr. Güven taksicilerin isteklerini araştıracaklarını söyledi.

Halkımız kandırıldı!

Yerel gazeteleri de ziyaret eden Prof. Dr. Güven, "Bizim Bölge" ve "Yenises" gazetelerinin sahibi Hidayet Hicani Doğruyol ve Yazı İşleri Müdürü Latif Şimşek'ten de ilçenin sorunlarını dinledi. Hidayet Hicani Doğruyol, özelleştirmelere tepkigösterdiği konuşmasında Bolvadin'in unutulduğunu ve artık hatırlanması gerektiğine vurgu yaptı. Doğruyol, "SEKA fabrikası satımından tamamen rantelde edildi, bunun bizler farkındayız ama bunları dile getirdiğimizde kendimizimahkeme köşelerinde buluyoruz. Hiçbir şey yok gibi ört bas edilmesine gözyummak istemiyoruz. Halkımız kandırıldı. 31 bin nüfusa sahip ilçemiz 13.800 nüfusu olan Çay ilçesine mahkum edildi. Nüfusumuzun daha fazla olmasına rağmen Pancar Bölge Şefliği ve TMO ilçemizde kapatıldı. Çiftçilerimizin karnelerine bakıldığında Afyon ili Çay ilçesi Bolvadin köyü yazıyor. Köklü bir tarihi olanBolvadin resmen hiç oldu. Halbuki komşu ilçemiz Çay, 1950 yılında Bolvadin'in beldesiydi" dedi. Yerel gazete olarak çok zor şartlar altında işlerini yaptıklarını belirten Doğruyol, "Gazetecilik haklarımızı çokkısıtlıyorlar. Gerçekleri söylediğimizde mahkemelik oluyoruz. 100'ün üzerinde davamız var. Bolvadin'i unutmayıp buraya gelen Sayın vekilimiz Hülya Güven'e ve CHP ilçe yönetimine çok teşekkürler ediyoruz" şeklinde konuştu.