İzmir’de yaşayanların ve yaşama katkıda bulunanların yakından tanıdığı CHP 2. Bölge Milletvekili aday adayı Ayşe Hülya Dinçel seçim hazırlıklarına Soyer Kültür Sanat Fabrikası’nda düzenlediği geniş katılımlı bir basın toplantısıyla başladı. Dinçel hedefinin ülkemizin yaşadığı bu karanlık günlerden çıkması için bir umut ışığı olan CHP’den aday olma nedenlerini ve hedeflerini anlattığı konuşmasında “Özgür kadın için aktif siyaseti” benimsediğini söyledi. Önceliğinin kadın ve gençlerin eğitimi ve istihdamı olacağını ve Bağımsız, özgür demokratik Türkiye için kolları sıvamak gerektiğini vurgulayan Dinçel, “Artık taşın altına elimizi değil kafamızı koyma günü gelmiştir” dedi.

Kendisini desteklemek için Soyer Kültür Sanat Fabrikası Tiyatro Salonu’nu dolduran ve aralarında İzmir Platformu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, İzmir Çağdaş Sanatçılar Derneği, Symirna Uluslararası Güzel Sanatlar Akademisi Derneği, Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), Bornova Suphi Koyuncuoğlu Lisesi Platformu temsilcilerinin bulunduğu ve İzmir Kent Konseyleri Başkanı Yakup Öztürk, CHP Foça İlçe Başkanı Şenel Erol’un, akademisyenlerin de katıldığı toplantı coşkulu bir şekilde geçti.

Kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan Hülya Dinçel, aday olma nedenlerini ve hedeflerini şöyle sıraladı:
“Bilindiği gibi ülkemizin sessiz çoğunluğu kadınlarımız ve gençlerimizdir. Bunların büyük bölümü ya eğitim fırsatından yararlanamamış, ya da yararlandıysa da işsiz kalmış kişilerden oluşmaktadır. Ekonomiye katkılarıyla büyük ivme kazandırabilecek olan bu kesimin sorunlarına ne yazık ki ağır aksak işleyen demokrasimizde çare olunamamıştır.

Yasalarda eşit hak verildiği söylenen kadınlarımızın ve gençlerimizin öncelikle tüm eğitim olanaklarından ücretsiz yararlandırılması sağlanmalıdır.

Eğitimden yararlanmak tabii ki yeterli değildir. Bunun için de eğitim sonrası kadınlarımızın ve gençlerimizin istihdamının sağlanmasıdır.
Bu istihdamların sağlanması için iş âleminin gençler daha eğitim alanındayken gerekenleri yapması önemlidir. Bu iki kesimi tek bir paydada birleştirmek benim boynumun borcudur.

Bilindiği gibi biz kadınlar anne ve eşiz, biz güçlüyüz. İşsizlik ve eğitimsizlik bizim kaderimiz olmamalıdır. Hazırladığım projelerle sırtımızdaki bu yükü indirmeyi hedefledim. İşsiz kadınlarımıza iş alanı yaratmak pratik ve sağlıklı projelerle mümkündür. İşsizlik kader değildir.  Çağdaş sosyal demokrasinin getireceği aydınlık eşitlikçi bir Türkiye’nin CHP ile geleceğine inanıyorum.”

Toplantının sonunda CHP Foça İlçe Başkanı Şenel Erol, Sym-Der Başkanı Mehmet Refik Soyer, İzçakder Yöneticisi prof. Dr. Aydın Bıçakçı, İzmir Platformu Başkanı Ahmet Gürel birer konuşma yaparak Ayşe Hülya Dinçel’in daha önce yaptığı projeleri dile getirip, siyasette gerçekten başarılı olacağına inandıklarını vurguladılar. Dinçel’in hazırlayacağı projelerle ülkeye önemli yararlar getireceğine inandıklarını vurgulayan konuşmacılar destekçilerin özellikle Ankara nezdinde harekete geçmelerini istediler.