Tuncay Özkan, aday gösterilmesinin ardından İzmir basınının önüne çıktı. Düzenlediği basın toplandısında konuşan Özkan, İzmir'in aydınlığının Türkiye'nin her yerini kuşatmasını istediklerini söyledi. İzmir'in kadınların gece sokakta yürüyebildiği dünyaya örnek kentlerden biri olduğunu belirten Özkan, "Türkiye'nin sosyal, ekonomik, siyasal olarak kalitesini yükseltmesini, içinde bulunduğu karanlık ortamdan kurtarılmasını istiyoruz. İzmir bir modeldir. Ülkenin her karanlık noktasını aydınlatacak kadar farkındalık yaratabilir" dedi.

Cezavevinde geçen yıllarından sözetmek istemediğini, umudun acıdan daha değerli olduğunu belirten Özkan, siyasetteki amacının adalet güvenliği, özgürlük ve barış sağlamak olduğunu söyledi.

Basın toplantısında açılış konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Özkan, CHP'nin kadın kotası ve büyük illerde ilk sıraları kadın adayları göstermesinin çok önemli olduğunu dile getirdi. Özkan, CHP iktidarında kabinenin yarısının kadınlardan oluşacağını belirtti. CHP 1'inci bölge 1'inci sıra milletvekili adayı gösterilen Selin Sayek Böke'nin CHP'nin ekonomi politiklarını oluşturan, yönlendiren ve topluma anlatan en güçlü sesi olduğuna dikkat çeken Özkan "İzmir adayı gösterilmesi bu kente yakışan en önemli hediyedir. 2'nci Bölge 1'inci sıra milletvekili adayı olan Zeynep Altınok ise zaten Bergamalı'dır. Sivas'ta öldürülen Metin Altınok'un kızıdır. İletişimci yazar olan Altınok özellik kültün ve sanatta kente güç katacaktır" dedi.

AKP LİSTESİNİ ELEŞTİRDİ

Özkan, İzmir'de seçimlerde asıl sorunun AKP'nin listesi olduğunu söyledi. AKP listesinin kaliteden yoksun olduğunu iddia eden Özkan, "İzmir hiç düşünülmeden abur cubur pek çok insan listeye konulmuş. Bu anlamda İzmir'in AKP listesinden sorun yaşacağını ilk günden belli oldu" dedi.

Eski CHP'li AKP'den 2'nci Bölge 7'nci sıra milletvekili adayı gösterilen Savcı Sayan'la ilgili soru üzerine Özkan, "Bu şahısla ilgili konuşarak zaman kaybetmeyi uygun bulmuyorum. Daha ilk günden kalitesinin ne olduğunu ve İzmir'e niçin getirildiği belli oldu. İzmir'e yapılmış en büyük siyasal suikastlardan biridir" dedi.

Tuncay Özkan, AK Parti 2'nci Bölge 1'inci sıradan aday gösterilen Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu'yla ilgili de tartışma yaratacak değerlendirme yaptı. Özkan, Eroğlu'nu Türkiye'nin çevresini yok eden, HES'lerle doğayı katleden, taşıma suyla İstanbul ve büyük kentleri zehirleyen, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini yokeden, görevi çevreyi yoketmek olan bakan olarak tanımladı. Özkan, 1'inci Bölge 1'inci sıra AK Parti adayı Borsa İstanbul eski başkanı İbrahim Tuhan'ın Borsa'yı nasıl yönettiğini de iyi bildiklerini, döneminde üç kez çöken Borsa'yla ilgili daha sonra İzmirlileri bilgilendirileceklerini söyledi.

'AŞKIMA KARŞILIK BULDUM'

İzmir'e aşık olduğunu 10 yıldır bağırdığını belirten Özkan "Çok mutuluyum. İzmir'e Cumuhuriyet mitingi olan olan aşkıma karşılık bulmuş bir faniyim. Aşık olduğum kentte görevlendirildim. İnsanın aşkına yönelik bir çaba içinde olmasından daha iyi ne olabilir? CHP listelerindeki herkes İzmir için elinden geleni yapacak" dedi.

'YÜZDE 60 OYLA REKOR KIRACAĞIZ'

İzmir'de rekor oy alacaklarını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu başbakan yapacaklarını belirten Özkan, iddialı bir söylemle AK Parti'nin ikinci hatta üçüncü parti konumuna gerileyebileceğini söyledi. Özkan, "Çünkü koalisyonları parçalandı. Kendi içlerinde kavgalılar, Türkiye'nin başını her gün belaya sokuyorlar. İktidar olunca da AKP zihniyetinden hesap soracağız, İzmir'de yüzde 60 oy alarak rekor kıracağız. İki bölgede de 9'ar milletvekili çıkaracağız. Belki de bu sayı 10'a çıkabilir" dedi.

ÇİZGİ FİLMLE SİYASİ DOLANDIRICILIK

AK Parti iktidarını eleştiren Özkan, "Kanal İstanbul diye bir çizgi film seyrettik. Daha önce İzmir'le ilgili de bir çizgi film gösterdiler. Yeraltı tüp geçitleri, deniz üzeri otobanlar vardı. Bunlar sadece Sülün Osman taktikleridir. Sülün Osman bile varolan bir şey İstanbul Boğazı'nı, Galata Kulesi'ni satar. Çizgi film satışı ve toplumun bunlarla kandırılması AKP iktidarı ile olmuştur. Türkiye'nin ne kanal İstanbul'a ihtiyacı vardır, ne de AKP'nin buna gücü vardır. Bunlar siyasal dolandırıcılık hikayesidir" dedi.