İzmir 2. Bölge milletvekilliği aday adaylığı için başvuru dilekçelerini AKP İl Genel Sekreteri Kemal Erim'e teslim eden Öztürk ve Altun, parti binasında ortak basın toplantısı düzenledi.

MÜSİAD İzmir Şubesi eski Başkanı Cemal Öztürk 24'üncü dönem 2. bölgeden milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptığını belirterek, "Aday olup seçilmem durumunda, İzmir'imizi, ülkemizi layıkıyla temsil etmek için bütün enerjimi, tecrübemi milletimin emrine verme kararındayım." dedi. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nda uzmanlık, ÇAYKUR'da genel müdür yardımcılığı, Fiskobirlik'te genel müdürlük ve yönetim kurulu üyeliği, 2009-2011 yıllarında MÜSİAD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde de bulunan Öztürk, "Seçim sürecinin İzmir'imiz, ülkemiz ve herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Ben Cemal Öztürk olarak 2007 yılında, 23'üncü dönemde İzmir 2. bölgeden 8. sıradan milletvekili adayı olmuştum. Siyasette çok yeni değilim. İnşallah kısmet olur, vekalet görevi bana verilirse, İzmir'imizi, ülkemizi layıkıyla temsil etmek için bütün enerjimi, tecrübemi milletimin emrine verme kararındayım. Bu niyetle yola çıktım" diye konuştu.

Karayolları Ege Bölge Müdürlüğü'nden istifa ederek aday adaylığı başvurusunu yapan Erol Altun da siyasette yeni olduğunu belirterek, 24 yıldır devlet memuru olarak hizmet etmeye gayret ettiğini söyledi. 8 yıldır da İzmir'de Karayolları Ege Bölge Müdürü olarak ulaşım altyapısı hizmetlerini yapmak üzere görevlendirildiğini anlattı. Altun, 17 bölge müdürlüğü içinde en fazla bölünmüş yolu kendilerinin yaptığını söyledi. Altun, "1100 kilometreye ulaştık. İzmir Çevre Yolu'nu tamamladık. Ayrıca İzmir'in etrafıyla bağlantılarını sağlayan İzmir-Çanakkale, İzmir-İstanbul, İzmir-Ankara, İzmir-Aydın-Denizli-Antalya, İzmir-Aydın-Muğla-Antalya, İzmir-Aydın-Söke-Didim-Bodrum yollarını, bir taraftan Marmaris yollarını, diğer taraftan Seferihisar, Kuşadası, Karaburun, Güzelbahçe, Urla yolları, İzmir'e ikinci bir çevre yolu niteliğindeki Kemalpaşa-Torbalı yolu, İzmir-Bayındır-Ödemiş-Kiraz yollarımızı hem bölünmüş hem tek yol olarak önemli hizmetlerde bulunduk. Bundan sonra yaptığımız programlarla da daha birçok hizmette kısa zaman içinde tamamlanacak." dedi. Cemal Öztürk ve Erol Altun'a, MÜSİAD İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk, Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Cevat Kırkpınar, Ege Bölgesi Sivas Dernekleri Federasyonu Emin Karaçulha, Bornova Belediye Meclisi Üyesi ve İşadamı Abdullah Kavuk, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Bilal Kırkpınar da katılarak destek verdi. AKP 2. Bölge milletvekili aday adayı Galip Öztürk de toplantıya katıldı. Öztürk ve Altun önemli olanın hizmet yarışı olduğunu belirterek birbirlerinin elini sıkarak başarı diledi.