Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Manisa'da partilerle buluşan CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, Öğretmen Evi'nde partililere seslendi. Pavey, konuşmasına Pınar isimli bir kızın Gezi Olayları'nda polis ile yaşadığı olayları anlatarak başladı. Pavey, olaya tanık olan kişinin ağzından olayı şöyle anlatt:

"Adının Pınar olduğunu öğrendiğim kadın bağırarak 'Abi ben bişey yapmadım' deyip duruyordu. 'Abi vallahi evime gidiyordum'. Süleyman adlı polis, kızın boğazına resmen yapımştı. Kafasını cama vuruyordu. İnanılır gibi değil ki gördüklerim. Erkek olacaklar güya. Savunmasız bir kıza girişiyorlardı. Ben şaşkın şaşkın bakarken, 'ne bakıyorsun' diyerek bana da vurmaya başladılar. Sonra bir an otobüsün ışıkları yandı. Kız hala inliyor ve bağırıyordu. Adı Süleyman denilen polis, şoföre küfür etti. 'Kapat ışığı' dedi. Işıklar yandığında bir an Pınar'ın yüzündeki dehşeti gördüm. Ve ona yardım edemediğim için suçluluk hissettim. Ama ne yapabilirdim ki. Sonra erkekliğimden utandım, 'çünkü kıza seni burda ne yaparlarsa yapsınlar kimsenin haberi bile olmaz' diyemedim. Ama bu sözleri polis Süleyman söyledi, ve kızcağız 'Tamam abi' dedi'. Çaresizliğini düşünebiliyor musunuz. O zaman kanım dondu. Size selam bile vermeden bu satırları okudum. Çünkü benim de Pınar'ın feryadını duyduğumda kanım dondu. Bu satırları çok yakın bir tarihte bir gazeteden aldım. Gezi olayları sırasında 2 Haziran'da ilk başta gözaltına alınıp inanılmaz bir tacize uğramış, üniversite öğrencisi Pınar'ın öyküsüydü. Sormak isterim. Çürüyen gençlik dedikleri tecavüze uğrayan mı, tecavüze yeltenen midir. Bunun cevabını vermemiz gerekiyor. Size bu çok güncel ve bize çok acı veren hikayeyi anlatarak başladım. Bugün kadına karşı şiddetle mücadele günü. Her gün 5 kadını kaybettiğimiz bir ülkede yaşıyoruz. Ve ona bir gün ayırıyoruz. O yüzden bugün onların olsun."

'SOL KOLUM OLUR MUSUNUZ?'

Şafak Pavey, yaşananların sorumlusunun ortaya çıkarılması için mücadele vereceğini dile getirerek, "Pınar'ın başına gelenlerin hesabını Başbakan'a mı sormak gerekiyor yoksa polis gücünü elinde tutan güçlere mi sormak gerekiyor bunu bilmiyorum. Ama bişeyi biliyorum. Sizinde bildiğiniz gibi benim tek kolum var. Tek kolum var, tek kolumla Pınar'ın başına gelenlerin hesabını soracağım. Size sorum da şu. Benim ikinci kolum, sol kolum olur musunuz?" diye sordu.