Ağrı Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İran'dan gelip Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nden Van'a giden doğalgaz boru hattına saat 16.32'de Somkaya Köyü Mevkii'nde teröristler tarfından sabotaj düzenlediği belirtildi. Van Doğalgaz Boru hattının 25'inci kilometresindeki patlama sonrasında herhangi bir yangın olayı meydana gelmediği ve ardından gaz akışının kesildiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "Gerekli önlemler alındıktan sonra 21 Ekim 2012 günü sabah saatlerinde olay yerinde yapılan incelemeler sonucunda; meydana gelen patlama bölgesinde daha sonra emniyet almak ve inceleme yapmak üzere gelecek personele yönelik kullanılmak üzere, patlama noktasının 20 metre güney batısında kayaların içinde 1 adet el yapımı patlayıcı düzeneği ve buna bağlı 155 milimetlerik top mermisi bulunmuştur. Bulunan patlayıcı düzeneği ile patlayıcı Jandarma bomba imha uzmanları tarafından etkisiz hale getirilmiştir. Olayda yaralanma veya can kaybı olmamıştır."

Konvoya saldırı girişimi

Öte yandan Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Ergin Köyü kırsalında PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcı, askeri konvoyun geçişi sırasında infilak ettirildi. Patlayıcının askeri konvoyun geçişine saniyeler kala patlaması nedeniyle can kaybı yaşanmazken, bölgede operasyon başlatıldı.
Lice'ye bağlı Ergin Köyü yoluna dün sabah saatlerinde şüpheli bir aracın girdiği ihbarını alan güvenlik güçleri, alarma geçti. 3 zırhlı araç ve havadan Kobra helikopterlerinin desteği ile bölgeye giden güvenlik güçleri, şüpheli araca rastlamazken, ardından dönüşe geçildi. Zırhlı araçların geçişinden saniyeler önce köy yolunda PKK'lılar tarafından yola döşenen patlayıcı, uzaktan kumandayla infilak ettirildi. Patlayıcının askeri konvoyun geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlatılmak istendiği, ancak konvoyun gelişine saniyeler kala patladığı belirtildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, bölgede operasyon başlatıldı.