MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, milletvekillerinin farklı statüde olmaları dolayısıyla onlara bazı farklılıkların sağlanmasının doğal karşılanması gereken bir husus olduğunu ama bunun, vatandaşın ve kamu vicdanının kabul edemeyeceği ölçüde olamayacağını kaydetti. Yeniçeri, "Kütahya'ya gidiyorduk. Şoför 'araçta milletvekili var' dedi. Polis, emir komuta içerisinde 'ruhsat, ehliyet' dedi, biz de bu tavrından rencide olduk. Bize daha kibar davranabilirdi" diye konuştu.

“Milletvekilini de güçlü kılmak durumundasınız” 

Yeniçeri, "SGK'lı vatandaşın ödeyeceği ücret iki katına çıkarılırken, milletvekillerinin kendisi ve yakınlarına ömür boyu sağlık sisteminden yararlanma hakkı verilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz, bu kıyak değil mi?" sorusuna, "Milletvekiline bu tür bir ayrıcalık tanımak yerine vatandaşa böyle bir ayrıcalık tanımak gerekli ama milletvekilini de güçlü kılmak durumundasınız. Milletvekilliğini yapması için kendisini güçlü hissetmesi lazım. Milletvekiliğini güçledirmeden demokrasiyi güçlendiremezsiniz" yanıtını verdi.

Kütahya'ya giderken araçlarını durduran trafik polisinin kendilerine uyguladığı tavırdan rencide olduklarını belirten Yeniçeri, "Kütahya'ya gidiyorduk, araç biraz hızlı gidiyordu, iki milletvekili vardı. Polis durdurdu 'radara yakalandınız' dedi. Şoför 'araçta milletvekili var' dedi. Polis, emir komuta içerisinde 'ruhsat, ehliyet' dedi, biz de bu tavrından rencide olduk. Bize daha kibar davranabilirdi" diye konuştu.