DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Demokratik Sol Halk Partisi Kurucular Kurulu'nun partiyi kapatma kararı aldığını bildirdi.

Ecevit yaptığı yazılı açıklama ile DSHP'nin kapatılacağını bildirdi. Türkiye'nin içinde bulunduğu karanlık durumun, halkın bugün yaşadığı sorunların yanı sıra yarınıyla da ilgili ciddi kuşkular doğurduğunu ifade eden Ecevit, Cumhuriyetin kurum ve kurallarına sistemli bir biçimde saldırıldığını, Anayasal sisteme ve laik düzene karşı insafsızca bir mücadele verildiğini kaydetti. Ecevit açıklamasında şunları söyledi:

"Bu tabloyu yaratan AKP iktidarından bir an önce kurtulmak üzere, bireysel ve kurumsal çıkar hesaplarının bir kenara bırakılması ve güçlerin birleştirilmesi gerekmektedir. Mutlu, güvenli ve huzurlu bir Türkiye özleyen halkımızın umudunu gerçeğe çevirmenin yolu bölünmelerden değil birleşmelerden geçmektedir. Atatürk ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı kesimlerin Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek olmaları çağrıma Demokratik Sol Halk Partisi de katılmış ve 12 Haziran 2010 günü toplanan Demokratik Sol Halk Partisi Kurucular Kurulu, partiyi kapatma kararı almıştır. Solda birlik adına çok önemli olan bu gelişmenin daha da yaygınlaşması ve solun yanı sıra merkezi de kapsayacak biçimde genişlemesi en büyük dileğimdir."