Yıldırım, Ataköy'deki Türkiye Omurilik Felçlileri Derneğine (TOFD) yaptığı ziyarette, tabela, reklam, nakış ve tekstil atölyelerini gezdi. Derneğin çalışmaları hakkında bilgi alan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, atölyeleri gezerken günlük hayattaki bazı şeylerin ne kadar anlamsız olduğunu anladığını belirtti.

Ulaştırma Bakanlığının engelsiz yaşam konusunda "Ulaşımda, iletişimde, hayatın her yerinde ben de varım" kampanyasını geçen yıl başlattığını belirten Yıldırım, bu çerçevede 250 engelliye evinde iş imkanı sağladıklarını kaydetti. Hükümetin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın duyarlılığıyla çalışmaların en üst düzeyde yapıldığını ifade eden Yıldırım, özürlülerle ilgili ilk kanunun bu hükümet döneminde ele alındığını, engellilere evde bakım projesinin başlatıldığını, ayrıca rehabilitasyon merkezi açanlara da destek verildiğini söyledi.
 
Yıldırım, zihinlerdeki engellerin kaldırılması gerektiğini anlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Asıl engel, fiziklerde değil, insanların zihinlerinde bulunuyor. Hepimiz, engelli olmaya adayız. 8,5 milyonun üzerinde doğuştan ya da sonradan bu hale gelen vatandaşımız var. Bu dernekte hayal edemediğim güzel işlerle karşılaştım. Sizin çalışmalarınız, bizim faaliyet alanlarımızla örtüşüyor. Ulaşım, sizin için her zaman önemli bir konu. Bu da ulaşım altyapıları, inşaatların ve umumi kullanım alanlarının engellilere uygun yapılması büyük önem arz ediyor. Biz, havaalanlarında, tren istasyonlarında ve vapur iskelelerinde başladık. Bunları yaygınlaştırmamız lazım. Türkiye bu anlamda geç kaldı."
 
Dernekteki engellilerin ürettiği boyunluk projesinden etkilendiğini aktaran Yıldırım, gönüllülük esasında yapılan çalışmalardan büyük mutluluk duyduğunu ve aynı bakış açısıyla hizmet verdiklerini söyledi. Yıldırım, İzmir'deki Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ni ziyaret ettiğinde de iyi çalışmalar gördüğünü belirterek, "Onlara bir yaşam merkezi, yurt yapma konusunda hayırsever bulduk ve o işi başlattık. 23 Nisan'da 2 tane engelli çocuklar merkezini gezdik. Bir çok 'engelsizim' diyen insanın başaramadığını başardıklarını gördük. Bu tür merkezler, insan olmanın her türlü değer yargısının daha önemli olduğunu gösteriyor" diye konuştu.
Engellilerin ulaşım sorunlarını anlatan TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş da en rahat yolculuğu Türk Hava Yollarında yaptıklarını, ancak bazı kişilerde refakatçi zorunluluğunun bulunduğunu ve refakatçi ücretlerinde indirime gidilmesi gerektiğini kaydetti. Baş, derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Yıldırım da refakatçi ücretlerinde indirim çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, bu konuyla ilgileneceğini söyledi. Yıldırım'a engellilerin ürettiği "Sayın Yıldırım'a sevgilerimizle" yazılı havlu ve Yıldırım'ın isteği üzerine "35 İzmir, 35 Proje, Birlikte Başaracağız" yazılı baskı yapılarak tişört hediye edildi.