Ak Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait, Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde özel bir firmanın yeni ürünü olan antibakteriyel sıvıyı tanıttı. Tanıtımda 'Çevremiz paklanacak, İzmir Aklanacak' sloganını kullandı. Hastanenin tuvalette kullanılan kağıt havlu dispenserinin yüzeyindeki bakteri sayısı normalin 10 katı çıkınca, "Uzak durayım ben o zaman, bu CHP'den daha tehlikeliymiş" dedi.
İzmirli'lerin partiye karşı önyargısını yıkmak için, Ak Partili Belediye tarafından yönetilen İstanbul Beyoğlu'ndaki eğlence mekanlarına gezi düzenlemesiyle gündeme gelen Ak Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, bu çıkışıyla kendi partisinden bile tepki görmüş, 'Rıfat bize Reina'ya götür' esprilerine konu olmuştu. Sait, bu kez 2010 yılında kurulan Nanotego şirketinin mikrop ve bakterilere karşı ürettiği yeni ürünün tanıtımına katıldı. Buca Kadın Doğum ve Çocuk hastalıkları Hastanesi Yönetici Başhekimi Ahmet Bekereoğlu, Halk Sağlığı İl Müdürü Mustafa Tüzün ve Nanotego Genel Müdürü Burak Kunday ile yapılan toplantıda Millitvekili Sait, hastaneleri, huzurevlerini, Çocuk Esirgeme Kurumlarını dezenfekte edeceklerini belirterek, sosyal projenin adına da 'Çevremiz paklanacak, İzmir aklanacak' dedi.

Kadınlar tuvaletinde ölçüm

Genel Müdür Kunday, özel bir alet ile bir foto muhabirinin fotoğraf makinesindeki bakteri oranını 500, hastane tuvaletinin lavabosunda 2 bin 400, hastanenin kadınlar tuvaletinde kullanılan kağıt havlu dispenserinde ise 10 bin bakteri ölçümü yaptı. Kunday, 100'ün üzerindeki bakterilerin insanların bağışıklık sistemine zarar verdiğini vurgulayarak, ölçüm yapılan yerleri yeni geliştirdikleri antibakteriyel sıvıyla temizledi. Sonra yaptığı ölçümde bakteri sayısının 26'lara düştüğünü, bunun 90 gün boyunca korunabileceğini söyledi. Sait, kağıt havlu dispenserinde normalin 10 katı bakteri olduğunu öğrenince "Uzak durayım ben o zaman, bu CHP'den daha tehlikeliymiş" diye konuştu.

'Ürün adı söylemedim'

Sait, basın mensuplarının "Özel bir firmanın reklamını yaptığınızı düşünmüyor musunuz" yönündeki sorusuna ise şu yanıtı verdi:
"Ben ürünün ismini söylemedim. Üründen söz etmiyoruz. Kesinlikle kullanılan hastaneye de satılmayacak. Rekabeti engellemek istiyoruz. Ürün zaten Ankaralı şirketin. Ürünü benim ricam üzerine getirdiler. Hangi ürünü kullanırsanız kullanın mutlaka reklamı olacaktır. Biz ürünü İzmir için kullanıyoruz."
Özel şirketin yüzde 35 hissesinin Sabancı Üniversitesi'ne ait olduğu, Sait'in duyurduğu hastane, huzurevi ve Çocuk Esirgeme Kurumlarının temizliği için 1 ton antibakteriyel sıvının ücretsiz verildiği, bunun piyasa değerinin ise 30 bin lira olduğu belirtildi.