Suriye'nin Bab-al Hava Sınır Kapısı tarafından önceki gece sıralarında ateşlendiği belirtilen 2 havan topu mermisi, sınıra yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ne bağlı Cüdeyde Mahallesi ve Oğulpınar Köyü'ne düştü. Cüdeyde Mahallesi'ndeki TOKİ konutlarının inşaat alanındaki boş araziye düşen havan mermisi, yerde yaklaşık 2 metre çapında çukur oluştururken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Diğer havan topu mermisi ise, Oğulpınar Köyü'ndeki zeytinliğe düştü. Günün ilk ışıklarıyla bölgede araştırma yapan köylüler, havan topu mermisinin açtığı çukuru buldu. Burada 8 zeytin ağacının patlamanın etkisiyle zarar gördüğü ortaya çıktı. Havan topunun patlamasıyla ortaya çıkan basınçtan dolayı köydeki iki evin camları kırıldı.
Köy sakinleriyle birlikte havan topu mermisinin düştüğü yerde araştırmalar yapan Oğulpınar Köyü Muhtarı Mahmut Şanverdi, şöyle dedi: "Bir havan topu mermisi köyümüz yerleşim alınana 250 metre uzaklıktaki zeytinliğe düşmüş. Bu patlama sırasında da köydeki iki evin camları kırıldı. Havan topu düştüğü yerde yaklaşık 2 metre çapında çukur oluşturmuş. 8 zeytin ağacı parçalanmış. Şarapnel parçaları 150 metre kadar uzağa dağılmış."
Suriye'deki rejim karşıtı grupların kontrolünde olduğu öne sürülen Bab-aL Hava Sınır Kapı yakınlarında çatışmaların devam ettiği, top ve uzun namlulu silah seslerinin Reyhanlı'nın sınıra yakın köylerinden duyulduğu ifade edildi.
Bu arada gece yarısından sonra Reyhanlı'nın Kurtulmuş Köyü yakınına düşen top mermisinin parçaları geniş bir alana yayılırken, merminin düştüğü yerde 7 metre çapında çukur oluştu. Bu olayda da ölen ve yaralanan olmadı.