Her ailenin destek uzmanı olacağını ve ailelerin tüm hukuki, ekonomik ve psikolojik ihtiyaçlarını tespit edeceğini belirten Bakan Şahin, “Halk talep etmeyecek, biz arz edeceğiz. Hizmet ayağa gidecek” dedi.

Kocaeli'ye saat 11.00 sıralarında gelen ve önce vilayet binasına giderek Vali Ercan Topaca’yı ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, burada yaptığı açıklamada hem organize sanayi bölgelerinde kurulacak kreşler hem de üzerinde çalıştıkları Aile Sosyal Destek Uzmanlığı projesini anlattı.

ORGANİZE SANAYİ ALANLARINA ÇOCUK KREŞİ

Amaçlarının göçü yönetmek olduğunun altını çizen Bakan Şahin, doğu ve batı bölgelerindeki çalışan kadın ihtiyaçları üzerinde çalıştıklarını ve buna karşı bazı projeler hayata geçireceklerini söyledi.  Batıda çalışan kadın sayısının oldukça fazla olduğuna değinen Şahin, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile önemli çalışmalarımız var. Kadın çalışanın fazla olduğu organize sanayi alanlarına çocuk kreşleri yapacak. Önceliğimiz bölgede bu projeyi gerçekleştirmektir. Umutla başlayan yolculuk, umutla bitsin istiyoruz” diye konuştu.

"HERKESİN BİR AİLE UZMANI OLACAK"


Aile Soyal Destek Uzmanlığı projesi ile ilgili bilgiler de veren Şahin, “Göçü yönetme konusunda çok büyük önem verdiğimiz Aile Destek Uzmanlığı projesinde sona yaklaştık. Herkesin bir aile doktoru vardı, artık herkesin bir aile uzmanı olacak. Bu uzman o ailenin sadece ekonomik ihtiyaçlarını değil, hukuki ve psikolojik ihtiyaçlarını da tespit edecek. Her ailenin uzmanı, o aileyi analiz edecek. Halk talep değil, biz arz edeceğiz. Ailelerin ihtiyaçları bu şekilde giderilmiş olacak.Hizmet ayağa gidecek” dedi.

Bakan Fatma Şahin daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı ziyaret etti.