Karşıyaka’da Turabi Değerli Müzik Akademisi’ni işleten  Değerli, sahnede türküler söylerken duygusal konuşmalar da yapıyor. Hem çalıştırdığı korolara katılanlarla hem de sahnede seyircilerle iletişim içine girdiklerini belirten sanatçı “ Ege’de dolaşmadığım yer kalmadı. Vatandaşlarımız sorunlarını azaltacak, sıkıntılarını paylaşacak, içlerinden gelen kişileri tercih etmek istiyor. Her konserden sonra seyircilerin arasına katılıp sohbet etme imkanı yaratıyorum. Bu yakınlaşmada karşılıklı etkileşim içinde oluyoruz. Hemşerilerimle duygu yüklü birlikteliklerimiz oldu. Aday adaylığımı duyan binlerce kişiden destek aldım. Bu destek beni umutlandırdı, aynı yolda birlikte yürümek istiyorum.” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Urla, Karşıyaka, Manisa şubeleri başta olmak üzere pek çok şubenin Türk Sanat Müziği korolarını çalıştıran Değerli, ayrıca İzmir Barosu Korosu’nun da şefliğini yapıyor. Sanat çalışmalarıyla ilgili yedi adet kitabı da bulunan Değerli  halen İzmir Sanatçılar Birliği başkanlığını yürütüyor.

Sanat çalışmaları sırasında ülkenin sorunlarını sürekli gündemlerine taşıdıklarını belirten Değerli “ Sanatçılar, sevgisi yüksek ve duygusallığı fazla olan kişilerdir. Ülkemizin geleceğine yönelik kaygılar duyuyorum. Bir an önce önlemlerin alınmasını ve erken yol alınmasını istiyorum. Ülkemle ilgili konuşmalarım sonucu sanatçı ve seyirci dostlarımın yoğun talebi ile elimi taşın altına koyarak aktif olarak görev almak için aday adayı oldum. Başarılı olacağıma inanıyor, sevenlerimden ayrılmayacağıma söz veriyorum. “ dedi.