Ak Parti Bornova Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve coşkulu karşılamalara sahne olan istişare toplantısına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, Ak Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül ve İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya'nın yanı sıra il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları yönetimleriyle partililer katıldı. Barış sürecine yönelik de değerlendirmede bulunan Şengül, sürecin başarıyla devam ettiğini belirtti. Şengül, "Başlatılan barış süreci planlandığı gibi gidiyor. Ancak bazı çevreler boş durmuyor. Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olunca süreçten beslenmeye çalışanlar asılsız dedikodularla karşımıza çıkıyorlar. Türkiye bu süreci başarıyla atlatıp büyük gelişme kaydedecek. Ancak bir kısım mihraklar bu gelişimden belli ki rahatsızlar. Yıllarca korku siyaseti yapanlar bir süre sonra kendi korkularına inanmaya başladılar. Şimdi de bunu halka inandırmaya çalışıyorlar. Sizin ne kadar samimi olup olmadığınızı bu halk hissediyor ve gereken cevabı gerecektir. Kim ne derse desin, Ak Parti bu sorunu çözecektir" dedi.

İzmir'de değişim başlayacak

Şengül, seçimlere az bir sürenin kaldığını, özellikle karınca modeli teşkilat çalışmaları kapsamında İzmir'i karış karış gezerek sorunları yerinde saptadıklarını belirtti. "İzmir'i beceriksiz yönetimlerden kurtaracağız" diyen Şengül şu ifadelerde bulundu; "İzmir'i beceriksiz yerel yönetimlerden kurtarmak, şehrimiz ve ilçelerimizde değişimi, kalkınmayı başlatmak için teşkilatlarımızla birlikte yoğun çalışmalar sürdürüyoruz. Teşkilatlarımızın her kademesinde görevli arkadaşlarımızla birlik beraberlik içerisinde tek yumruk olmuş hedefe kitlenmiş durumdayız. Allahın izniyle 11 ay sonra İzmir'de değişim başlayacak, İzmir beceriksiz yönetimlerden kurtularak ak belediyecilikle tanışacak."

Hizmet açığına son vereceğiz

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Ak Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, tüm teşkilat mensuplarının hedefe kitlenmiş durumda olduğunu vurgulayarak, "Bornova'nın hizmet açlığına son vermeye talibiz" dedi. Özkan şu ifadelerde bulundu: "2002 seçimlerinden bu yana hizmet etme şansını yakaladığım Bornova Teşkilatı'nda hedefe kitlenmiş durumdayız. Belediye olarak bakıldığında Bornova'nın ciddi anlamda yerel yönetimlerden çektiğini, hizmete susamış bir görüntü sergilediğini görmekteyiz. Ak Parti olarak Bornova'nın hizmet açlığına son vermeye, Bornova'da hizmet ateşini yakmaya talibiz. Teşkilat mensubu arkadaşlarımızla tüm çalışmalarımız bu yöndedir."