AKP İzmir İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen bir basın toplantısıyla aday adaylığını İzmir kamuoyuyla paylaşan Şenocak’ı Memur Sen’e bağlı on bir iş kolunda hizmet veren tüm sendikaların başkanları ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Abdurrahman Çabuk  ve Hak-İş İzmir İl Başkanı Ramazan Turhan da yalnız bırakmadı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleşecek olan 24. dönem milletvekili genel seçimine ilişkin seçim takvimini açıkladı, aday adaylığı süreci başladı. 29 Nisan 2011 günü ilan edilecek olan milletvekilliği kesin aday listelerinin ilan edilmesi öncesinde aday adayları da adaylıklarını açıklamaya başladı.

 
STK, sendikalar ve eğitimcilerin yakından tanıdığı bir isim

İzmir eğitim camiası ile sivil toplum örgütleri ve sendikacıların yakından  tanıdığı bir isim olan Memur Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen İzmir Şube Başkanı Abdrurrahim Şenocak da tüm resmi görevlerinden istifa ederek AKP'den aday olduğunu düzenlediği bir basın toplantısıyla duyurdu.



İstiklal Marşı’nın değerlerini taşıyan parti

İstiklal Marşı’nın kabul tarihi olan 12 Mart’ta adaylığını duyuran Şenocak, “Bugün 12 Mart. Milli mutabakat metni olan İstiklal Marşı’mızın ve Mehmet Akif Ersoyu’un anılmasının 90. yıldönümü. AK Parti’yi İstiklal Marşı’mızın ve onun içerdiği değerleri taşıyan bir parti olarak gördüğümü ifade etmek ve bugünü hatırlatmak istedim” dedi.