Yaşar Holding Onursal Başkanı Selçuk Yaşar İzmir Atatürk Organize Sanayi (İAOSB) Dergisi'ne açıklamalarda bulundu. Genel siyasetle ilgili bir soruya yanıt veren Yaşar, "Sanayici asla siyasete bulaşmasın. Bu, benden tüm sanayicilere baba nasihati olsun. Çünkü ben siyaset mağduruyum. Benim en kötü tecrübem bugüne kadar bu oldu" dedi.
 
"Siyasete bulaştım, büyük ceza aldım"

Türkiye'de 12 Eylül Askeri Darbesi'nden sonra, 1983 yılında emekli Orgeneral Turgut Sunalp'ın kurduğu 'Milliyetçi Demokrasi Partisi'ni (MDP) İzmir'in önde gelen iş insanları ile açıkça desteklediklerini hatırlatan Selçuk Yaşar, "MDP'nin iktidar olacağına kesin gözüyle bakıyor ve her platformda görüşlerimizi açıkça dile getiriyorduk. Seçimde, Turgut Özal iktidara gelince benden ve tüm İzmir'den intikam aldı. Bira yasağı getirdi, et ithalatını, süt tozu ithalatını serbest bıraktı. Pınar Et ve Pınar Süt o dönemde ciddi sıkıntılar yaşadı. En son intikam da Mesut Yılmaz döneminde alındı. Bankama el koydular. Kısacası ben siyasete bulaştım, büyük ceza aldım" diye konuştu.
 
"İzmirli şehirden çıkmıyor"

Gelişme için eğitim ve bilgi akışının önemine dikkat çeken Yaşar, "Bir de yaşadığınız yerden çıkıp dünyayı görmek gerekiyor. İzmir'in en büyük sorunu bence budur. İzmir'de bilgi yok. İzmirli şehirden çıkmıyor, dünyayı gezmiyor. Avrupa'da ne oluyor, Türk devletlerinde neler yapılıyor, gidip görmek, anlamak lazım. Ancak, İzmirli öyle değil" dedi.
 
"Sanayicilerin arasında arkadaşlık yok"

Değerlendirmelerini sürdüren Yaşar şunları söyledi: "İzmir'in sorunu liderlikte. Bir de diyalog eksikliği var tabii. İzmirli sanayicilerin aralarında arkadaşlık yok. Biz öyle değildik. İzmir'in kaderi 'ben, ben'. Bencillik var, ortak bir şey üretme, topluma kazandırma kültürü yok ne yazık ki. Oda başkanlarının şehrin gelişiminde rolleri büyük. Ancak daha fazla diyalog içinde olmalı ve kentin değerlerine sahip çıkmalılar." Selçuk Yaşar, "Cimri misiniz?" sorusuna ise "Görünen köy kılavuz istemez. Artık sen öyle dersin. Belli benim yaptıklarım. Tabii görünenlerin yanında görünmeyen yardımlar da var. Parayı çok severim, o da Papaz Okulu'nda okuduğumdan" esprileriyle karşılık verdi.