Haberekspres Gazetesi köşe yazarlarından Avukat Ulvi Puğ, CHP'den milletvekili aday adaylığını  gerçekleştirdiği basın toplantısıyla açıkladı.  Toplantıya politikacı, devlet adamı, akademisyen, yazar, bürokrat, emekli asker gibi çok farklı kesimlerden destek geldi.
İzmir Ticaret Odası Lokali'nde düzenlenen basın toplantısında Yılmaz Karakoyunlu, Akın Gönen, Muzaffer Tunçağ, Ali Nail Kubalı, Prof. Dr. Aydın Zevklier, Prof. Dr. Ergün Aybars, Ertan Ülkü, İbrahim Yüncü, Güngör Kaftancı, Ramiz Eronat, Ömer Çokgör, Hikmet Yorgancılar, Yılmaz Doğanca, Kudret Güven, Özlem Çağlayan, Özlem Korur, Morel Asena, Avram Ventura, Onur Puğ katılanlar arasındaydı. Cumhuriyet Halk Partisi'nin umut veren bir noktada olduğuna dikkat çeken Ulvi Puğ, "Uzun yıllar sonra ilk defa kendini iktidara hazırlama süreci içinde olduğunu hissediyoruz. Bu süreç halıkmızndan de hemen olumlu tepki gördü. Halkımız yeni kadroları ve söylemleri ile CHP'nin en ciddi iktidar alternatifi oludğunu görmeye başladı. Korkunun yerini saygının alacağı, hukukun önünde herkesin eşit olacağı yargının tam bağımsız olmasının sağlanacağı, milli gelirin arttırılarak toplumun tüm katmanlarına adil olarak dağıtılacağı, insanlarının mutlu, güven içinde ve insan onuruna yakışır bir şekilde yaşayacağı bir Türkiye'ye ihtiyaç var. Bu hem Türkiye için hem de Türkiyemizin içinde bulunduğu coğrafya için gereklidir" diye konuştu.
 

Siyasi bir geçmişe sahip

 
1999 yılında o dönemdeki siyasi tıkanıklığın açılmasında bir umut olacağı ilancı ile Yeni Türkiye Partisi Konak İlçe Kurucu Başkanı olarak siyasete atıldı. Aynı partinin il başkanlığı görevini üstlendi. Yeni Türkiye Partisi'nin CHP ile birleşmesinden sonra herkesi CHP çatısı altında birleştirmek ve bu yolla refahı toplumun tüm katmanlarına adil olarak dağıtmak amacıyla kurulan İzmir Deklarasyonu hareketine başkanlık yaptı. Halen profesyonel olarak yapmakta olduğu avukatlık görevinin yanında 1912 yılında Türk aydınlanma hareketini başlatmak için kurulan ve İzmir'in sembol kurumlarından olan İzmir Milli Kütüphane Vakfı Başkanlığı'nı İzmir Milli Kütüphane Derneği Başkanlığı görevlerini sürdürüyor. Ulvi Puğ, İzmir'in tanınmış, Kültür, sanat, siyaset ve işadamlarından oluşan İzmir Kent Kültürü ve Gelişimi Plaftormu Başkanlığı görevini de yürütüyor.


Ulvi Puğ kimdir?

İzmir doğumlu olan Ulvi Puğ, ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini İzmir'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1987 yılında okul arkadaşı ve meslektaşı Nalan Puğ ile evlenen çiftin Hukuk Fakültesi'ni yeni bitiren Onur Puğ adında bir oğlu ve ilköğretim 7. sınıfta kızları Duygu Puğ bulunuyor. 1988 yılından itibaren İzmir'de serbest avukat olarak çalışan Ulvi Puğ, çeşitli svil toplum örgütlerinde hukuk, adalet ve siyaset konularında çok sayıda konferans verdi. (Emine Kantarcı)