Türkiye'nin yaşayacağı üç seçimin sorumluluğunu bildiğini vurgulayan CHP Buca Belediye Başkan Aday Adayı Necati İmam, "Başta büyük illerimizde ve ilçelerimizde yerel seçimlerin alınması, CHP'liler için bir ödev. Mart 2014 ardından Türkiye cumhurun başını tayin edecek. CHP'nin yerel seçim başarısı, ülkemizi çağdaş yarınlara hazırlayacak kucaklayıcı bir Cumhurbaşkanı seçilmesinde de anahtar olacak" dedi.

Yerelde sorunların aşılması ve CHP bayrağının daha da yükseklere taşınması için aday adaylığı yolculuğuna çıktığını vurgulayan İmam, şöyle konuştu: "Mücadelemiz, çağdaş ve demokrat bir gelecek kurulması için. Aydınlığın ve umudun ülkesinin kurulmasına; Buca'dan bir meşale yakarak, yerel iktidarda başarı çıtasını yükselterek katkıda bulunmak istiyorum. Siyasi sorumluluk talep ediyorum. Ülkemize ve kentimize büyük bir tutkuyla bağlıyız. Hizmet etme sevdamızla ekibimizle yola çıktık."

Partisinin yerel iktidarını sürdürmek için belediye başkanlığına talip olduğunu anlatan İmam, "Şeffaf, katılımcı bir yönetim anlayışıyla, hesap vermeye hazır bir belediye başkanı olmak için adayım. Sevgi ve saygı kavramlarını temel değerler olarak benimseyen; halkın derdini dert edinen ve acil çözümler bulan bir başkan olacağım. Yurttaşları için duvar örmeyen, gerçek sosyal demokrat belediyeciliği hakim kılmak için adayım. Gelecek kuşaklara doğası, çevresi ve kültürel dokusu korunmuş, çevreye saygılı, insan odaklı bir Buca hazırlamak için adayım" dedi.