CHP’de 32 yıl önce gençlik kolarında aktif rol alarak, çalışmaya başladığını belirten Mehmet Süne, siyasi yaşamının son 10 yılında İl Yönetim Kurulu Üyeliği, 3 dönem CHP Buca İlçe Başkanlığı, 1 dönem de Parti Meclis Üyeliği yaptığını hatırlattı, “CHP’nin neferiyim. Gücümü örgütten alıyorum. Sizlerden aldığım destek ve güçle ben de aday adaylığımı açıklıyorum” dedi.

 
TRAFİK KİLİTLENDİ

CHP Buca İlçe Örgütü’nde düzenlendiği toplantı ile adaylığını açıklayan Süne’ye destek büyük öldü. Sendika temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin başkanları, CHP İlçe örgütlerinin başkan ve yöneticileri,  İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, kadın ve gençlik kolları, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve partililer, toplantı öncesi Mehmet Süne’yi karşılamak için uzun kuyruklar oluşturdu. Alana geldiğinde tezahüratlarla karşılanan Mehmet Süne, tüm partililerle tek tek tokalaştı. Trafiğin adeta kilitlendiği Buca’da Süne ve tam destek aldığı ailesini, vatandaşlar da kutladı, destek sözü verdi.

CHP Buca ilçe Başkanı Selim Bozdağ ile birlikte kürsüye çıkan Mehmet Süne’nin konuşması sık sık tezahüratlarla kesildi. Kendisine gösterilen yoğun ilgiden dolayı teşekkür eden Mehmet Süne, konusmasında AKP’ye yüklendi. Ülkemizin geleceği için 12 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Süne, “Ülkemizde Cumhuriyet tarihinin en kötü yolsuzluk dönemini yaşıyoruz. Kamu malları ve Cumhuriyetimiz’in ulusal kazanımları yerli ve yabancı sermayeye yok pahasına peşkeş çekilmiştir. Telekominikasyon sistemi yabancılara satılmış, tarım İsrail’e teslim edilmiştir. Yargı bağımsız olacağına kendilerine hizmet edecek bir mekanizma oluşturmuşlardır. Taşeron sistemi ile küçük rantiyeciler oluşturularak emek ve alınteri hiçe sayılmaktadır. Yine AKP iktidarı döneminde işsizlik oranı rekor sınırlara gelmiştir. Sayın Başbakan ve hükümet, iç politikada yurttaşlarımıza aslan görünürken dış politikada süt dökmüş kediye dönmüştür. İzlenen dış politika, gerek Ortadoğu’daki gelişmelerde ve gerekse uluslararası alanda Türkiye’nin gücünü, konumunu zayıflatmıstır”  dedi.
 

AKP’YE KIRMIZI KART

 
AKP iktidarına kırmızı kart göstermenin zamanının geldiğini belirten CHP milletvekili aday adayı Mehmet Süne, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidara taşıyarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Başbakan yapmak arzusuyla, elele gönül gönüle durmadan, yorulmadan çalışma dönemindeyiz. Bu nedenle 32 yıldır bir onurla ve gururla emek verdiğim Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekili olmak için aday adayıyım. Bana verdiğiniz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.