Ankara ve İstanbul'dan da üyeleri bulunan İzmir merkezli kadın hareketi 'Divine'ın öncülüğünde toplanan giyim malzemesini Van'daki depremzede çocuklara dağıtılmak üzere gelen CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Cemal Şen'i makamında ziyaret eden Aksünger, Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremlerin ardından 108 CHP milletvekilinin destek amacıyla Van'a geldiğini kaydetti. Aksünger, CHP milletvekilleri olarak gerçekleştirdikleri ziyaretler esnasında halkla görüşerek sorunlarını dinlediklerini ve eksiklikleri yerinde tespit ederek her seferinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündem oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti.

İzmir'deki belediye ve sivil toplum örgütlerinin Van halkına çok ciddi destekler verdiğini de ileri süren Aksünger, "Bugün de merkezi İzmir'de bulunan Divine grubunun topladığı yardım malzemesini grubun koruyucularından olan Selin Mamacı ile birlikte getirdik. Malzemeleri Namık Kemal İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 200 fakir çocuğa dağıtacağız" dedi.

Aksünger, Marmara Depremi'nde Sakarya'nın da çok ciddi sıkıntılar çektiğini ancak Van'ın metropol ve sanayi bölgesinin dışında kalmasından dolayı kendisini toparlamasının daha uzun süreceğini ifade etti. Van'da sermayenin belli bir grubun elinde olduğunu ve inşaat sektörünün dışında ise gelişen bir sektörün bulunmadığını kaydeden Aksünger, Van'ın depremden sonra hızlı gelişmesi için yeni eylem planlarına ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Van ile ilgili konuları TBMM'de gündeme getirmeye devam edeceklerinin altını çizen CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, "Suriye'de yaşanan olaylardan dolayı gelenlere gösterilen özen ve itimadın onda biri buradakilere gösterilmedi. Biz o dönem buraya gelmemizin akabinde Kilis ve Hatay'a gitmiştik. O zaman konteynırları buradan çok daha önce, 10-15 gün içinde tahsis ettiler. Oradaki insanlara belli olanaklar sağladılar. Ama buradaki kendi vatandaşımıza aynı özen gösterilmedi" iddiasında bulundu.