İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Şakran Belde Başkanı Murat Yaman,   belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, parti yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Partililerden yoğun ilgi gören ve moral bulan İl Başkanı Bayır 12 Haziran da yapılacak olan seçimlerle ilgili çok iddialı olduklarını belirtti. Bayır; Sadece İzmir’de değil Türkiye’de de birinci partiyiz.” dedi.        

 
CHP Anadolu’nun her yerinde

Doğu ve Güneydoğu illerinden çok umutlu olduğunun belirten İl Başkanı Bayır; “Geçtiğimiz günlerde 81 il başkanı olarak toplantısına çağırıldık. Doğu ve Güneydoğu bölgesinden çok sayıda il başkanım orada dediler ki ‘sayın genel başkanım bu vilayetten Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili çıkartamıyordu, size söz veriyorum çıkaracağım’ dediler. 1 tane çıkaran ‘2 tane çıkaracağım’ dedi. Bunlar özellikle doğu ve güney doğudan olan illerde. Bu da bizim için çok sevindirici gelişme. Yani yandaş medyanın yazdığın gibi AKP’nin oylarının %50’nin üstünde CHP’nin oylarını % 30 un altında değil, doğru söylemiyorlar, bunların gerçeklerle ilgisi yok. Biz Doğuda da varız, Güneydoğu’da da varız. Anadolu’nun her yerinde varız” dedi.

 
“Anketler beni doğruluyor;1. bölgeden 10,  2. bölgeden 10 milletvekili”

İzmir birinci bölgeden 10 ikinci bölgeden 10 milletvekili çıkarma sözünün arkasında olduğunu belirten Bayır İzmir’de şu anki anketlerin iddiasın doğruladığını belirtti. İl Başkanı Bayır;  “İzmir’e gelirsek, gerçekten İzmir bizim kalemiz.  Ayrıca 4 gün önce tarafıma ulaşan bir anketi de sizlerle paylaşmak istiyorum. 2500 kişi üstünde yapılan 11 Metropol ilçede Cumhuriyet Halk Partisi’nin aldığı oylar son yerel seçimde aldığımız oyları yakalamış durumda. Bu ne demektir? Biliyorsunuz, biz İzmir Metropolünde % 70 ile % 60 ile belediye başkanlığı kazandığımız ilçeler var. Şimdi aynı oy oranlarını yakalıyoruz. Hatta 2007 genel seçimlerinde aldığımız oylarla karşılaştırdığımız zaman en zayıf odlumuz ilçede dahi oyumuzu yüzde 12,. yüzde15, 18 oranında arttıran ilçelerimiz var. Ben koltuğa ilk oturduğumda 1. Bölgede 10 milletvekili 2. Bölgede 10 milletvekili dediğimde abarttığımı düşünenler vardı.  Ben 27 yıldır siyasetin içinde çapa yapan bir insanım 1999 seçimlerinde ön seçim kazanmış milletvekili adayı olmuş bir partiliyim. Şunu bilmenizi istiyorum yandaş medya yalan söylüyor. Yandaş medya Akp 1. Parti çıkacak CHP 2. Parti çıkacak gibi söylentilere inanmayın. Hiç hevesinizi kırmayın Cumhuriyet Halk Partisi sadece İzmir’de değil tüm Türkiye’de 1. Parti çıkacak. Bundan emin olun.” Dedi. Bayır seçime en hazır partinin CHP olduğunu belirterek;  Bugüne kadar seçimlere girerken hep beraberlik hedefiyle sahaya çıktık, ama şuan ki genel başkanımız ve yönetimimiz, biz, siz hepimiz kesinlikle galibiyet için sahaya çıkıyoruz.”dedi.

 
Aile Sigortası mutfaktaki yangını söndürecek

Yakın bir zamanda detaylı bir programla seçmenin karşısına çıkacaklarını belirten İl Başkanı Bayır; “ Bize aile sigortasıyla ilgili bize kaynak soranlara o kaynakları nasıl savurduklarını anlatacağız. Biz aile sigortası ile evin mutfağındaki yangını bilen, sıkıntıyı bilen kadınların hesabına yatıracağımız 600 lira o evin mutfağını döndüren kadına vereceğiz ve evin kadınına vermemizin neden var. Ancak bunun kaynağını soranlara şunu söylüyorum. Bu güne kadar AKP kendine yakın 14 kuruluş üzerinden aldığı kurtlu makarnaların,  elektriği olmayan köylere dağıttığı çamaşır makinaların hesabını vermelidir. Bunlar geldiklerinde ne dediler ‘3 Y’yi yok edeceğiz’ dediler. Bir yoksulluğu yeneceğiz dediler. Geldiklerinde ülkede 6 milyon yoksul vardı,  şu anda 1 milyon sekiz yüz bine çıktı. Sadece 1 yılda sekiz yüz bin yoksul arttı. Çünkü bunlar siyasetlerini yoksulluk üzerine planlamışlar. Çünkü bunlar tarım politikalarını bitirerek insanları yoksullaştırmak kentlere göç ettirmek burada aş evleri kurarak kurtlu makarnalarını, kömürleri dağıtarak insanların oylarına ipotek koyarak siyaset yapıyorlar. Biz insanlara yaptığımız yardımı bu şekilde yurttaşlarımızı küçültecek şekilde yapmayacağız. Kadınlarımızın aile sigortası çerçevesinde onların hesabına yatıracağız. Ta ki onları işe yerleştirene onlara iş bulana kadar. Bu miktar çocuğu olanlarda 700-750 TL’ye çıkacak,  2 çocuğu varsa 900 TL’ye çıkacak. Bin 200 TL’ye kadar çıkacak. Hesap ortada burada bir hesap hatası yok. 2. Y’ye gelince yasakları kaldıracağız dediler. Yasaklara hiç dokunmadılar, yani ‘12 Eylül’ün hesabını soracağız’ dediler soramadılar. Yasakları kaldıracağız dediler, kendilerinin aleyhinde konuşan gazetecileri televizyoncuları ve cumhuriyetçilerinin hepsini gözaltına aldılar. Hani yasaklar kalkacaktı tam tersine yasaklar ülkesi haline geldik. ‘Yolsuzluğu bitireceğiz’ dediler yolsuzluk kendi iktidarlarında diz boyu oldu. Bakan çocukları gemicikler aldı bunların hiç hesabını vermediler. AKP artık sınıfta kalmıştır. 12 Haziran’da halk onlara gereken dersi verecektir. Sadece İzmir’de birinci parti olmayacağız, bütün samimiyetimle inanıyorum, örgütlerime, kadın ve gençlik kollarıma güveniyorum. İlçe başkanlarıma, belediye başkanlarıma, meclis üyelerime ve muhtarlarıma hepsine güveniyorum. Türkiye’de 12 Haziran akşamı cumhuriyet halk partisi birinci parti çıkacaktır.” dedi.

 
“Artık ülke gündemini AKP değil, CHP belirliyor”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin artık gündemi takip eden değil, gündemi belirleyen parti olduğunu belirten İl Başkanı Bayır; “Yandaş medyanın ve bazı parayla yapılan kamuoyu anketlerinin sizlerin moralini bozmasına müsaade etmeyin. Gerçeklerle siz de yüz yüzesiniz sizde insanlarla görüşüyorsunuz, sizde halkın arasına karışıyorsunuz. AKP’nin yüzde 50 civarında oy alması mümkün değil.  Ayrıca bunda 1 ay öncesine kadar Sayın Tayyip Erdoğan gündemi belirliyordu. Yandaş medyada televizyonlarda, gazetelerde Tayyip Bey bir şey söylüyordu bizde o bey efendinin söylediklerine cevap vermeye çalıyorduk. Artık devir değişti.  Farkında mısınız son bir ayda neler oluyor.? Adana da yapılan İşsizlik Mitingi,  Ödemişte yapılan Çiftçi Mitingi, Aile Sigortasıyla ilgili projelerimiz. Son günlerde askerlik konusundaki önerilerimiz. Artık Türkiye, Cumhuriyet Halk Partisini ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin projelerini konuşuyor. Artık Türkiye’de gündemi Cumhuriyet Halk Partisi belirliyor. Bundan sonra bunların arkası gelecek. 10 gün sonra partimizin projelerini kamuoyu ile paylaşacağız. Bunları da halka anlatmak durumunda olan sizlersiniz.  Yeterli sayıda yandaş medyamız, hatta medyamız yok. Ancak her şeye rağmen ulusal ve yerel gazete radyo televizyonlarda reklamlara başlayacağız. Birlikte başaracağız. Genel Başkanımızın kendisine ve örgütüne güveni tam. Sizler de onlara güvenin, bunu mutlaka başaracağız. Çünkü duyarlı yurttaşlar Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında toplanıyor. Partiye akın akın katımlar devam ediyor. Barajı aşamayacağını düşünen partiler bize geliyor. Herkes CHP’de toplanıyor.” dedi.

 
İlçe Başkanı Oğuzhan; “CHP iktidar olacak başka ihtimal yok”

Çok anlamlı bir günde ziyaret edilmekten son derece mutlu olduklarını belirten CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan; “Bugün çok anlamlı bir gün, 18 Mart Çanakkale şehitleri anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümü. Yürekten onları saygıyla anıyoruz. Şehitlerimiz sayesinde cumhuriyetimiz kuruldu biz onlar sayesinde buradayız cumhuriyetin kazanımlarını koruyoruz. Örgütümüz Cumhuriyet Halk Partisini 13 Haziran sabahı iktidar yapmak için canla başla çalışıyor, savaşıyor. Biz ya iktidar olacağız ya da olacağız, başka bir ihtimal düşünmüyoruz. Örgütümüz ve partimiz CHP iktidarına hazır.” dedi.