İsmail Altıkulaç, İzmir'de doğup büyüyen ve İzmir'e gönül veren İzmir sevdalılarından biri. Polis akademisini bitirdikten sonra ilk görevine doğup büyüdüğü şehirde İzmir'de başladı. 8 ayrı karakol amirliği yaptı ve bugün de yine İzmir'den bağımsız milletvekili adaylığı için çalışıyor. İzmir 1. bölgeden bağımsız aday olmasını, sadece halkın vekili olmak istediği için tercih ettiğini söyleyen Altıkulaç, halkın istekleri doğrultusunda çalışmalar yapacağını söylüyor. Oy kullanacak vatandaşlar için şunları söylüyor: "Artık partiniz, ilçeniz ne olursa olsun, milletvekiliniz sizi tanıyan, sorunlarınızı çözmek için çaba sarf eden, içinizden biri olsun. Bu mantıkta birleşin ki kazanan İzmir olsun. Ben tam 35, tam bağımsız bir adayım. Arkamda hiçbir grup, kişi yok. Seçildikten sonra ortadan kaybolan milletvekillerinden değil, vatandaşların sorunlarını çözmek için uğraşan bir vekil olacağım. Bir adamın adam olduğunu anlamak için ya para vereceksin ya makam, tüm denenmişleri bırakıp şahsımın adam olup olmadığını denemek için bir oyunuz yeterli."


Gecekondular ortadan kalkmalı

İsmail Altıkulaç, İzmir'in göze çarpan ilk eksiğinin gecekondu sorunu olduğunu söylüyor. Bu güzel şehrin mimarisinin örnek alınacak bir düzeyde olması gerektiğini belirtiyor. 1992 yılında öğrenci iken 'İzmir şehir, Ankara köy gibiydi' benzetmesini yapıyor. 'Ama şu an yıl 2011 İzmir köy gibi, Ankara Avrupa şehri görünümünde' oldu diyor. Bu eksikliklerin en büyük nedeni olarak görevi devralan belediyelerin yeterli çalışma yapmamasına bağlıyor. "Güzel şehrim İzmir'i kimi 'gavur' diye nitelendiriyor, kimi kendi kalesi görüp tepki oylarıyla işi götürüyor. Sonunda da olan İzmir'e oluyor. Ben bu durumun önüne geçip, İzmir'i hak ettiği yere getireceğim" diyor.

Sigara yasağı mantık dışı

İzmir için en büyük projesinin 15 yaşından beri düşündüğü, Fahrettin Altay - Bostanlı güzergahı arasına, İzmir'deki tüm eğlence mekanlarını toplamak olduğunu söylüyor. Altıkulaç, "Bu bölgedeki işleyiş yap, işlet, devret şeklinde olacak. Eğlence mekanlarından sağlanan kaynak ile üç şerit gelişi, üç şerit gidişi olan bir köprü yapılacak. Eğlence mekanlarının taşınmasıyla da gürültüden rahatsız olan vatandaşımız kalmayacak. Eğlence mekanlarındaki sigara yasağını da mantık dışı buluyorum. Nasıl 18 yaşından büyük kişiler oy kullanabiliyorsa, eğlence mekanlarına reşit olarak girenlerin de hür iradelerine göre sigara içmelerine karışılmaması gerekiyor. 'Ben yaptım işe oldu' diyerek kimsenin hürriyeti kısıtlanmamalıdır. Bu rahatsızlığı çözmek için hem meclise hem insan hakları mahkemesine başvuru yapacağım. Söz verdiğim eğlence mekanlarında ise milletvekili olduktan sonra çıkıp şarkı söyleyeceğim" diyor.

Ücretsiz danışmanlık büroları

İsmail Altıkulaç, bir diğer projesinin şikayet, öneri büroları ve ücretsiz hukuk danışmanlık büroları olduğunu söylüyor. Altıkulaç bu projesi için, "İnsanlar sıkıntılarını paraları olmadığı için bir avukata gidip dile getiremiyor. Tabii ki partiler kendini savunamayan, şikayet edemeyen insanlar istiyor. Ben hakkını arayan vatandaşlarımız olması için her türlü çabayı sarf edeceğim. İnsanların bilinçli olmasını, gözünü açmasını istiyorum. Hukuk bürolarında çalışacak avukat arkadaşlarımla görüşmelerimi yaptım. Vatandaşlarımız her türlü sıkıntısını bana bu bürolar aracılığıyla ulaştırabilecekler" dedi.


Noter tasdikli burs

Eski Başkomiser İsmail Altıkulaç, yankı uyandıracak bir projesinin daha olduğunu belirtiyor. Milletvekili seçildiği takdirde maaşının noter tasdikli olarak üçte birinin alınarak maddi durumu iyi olmayan 30 aileye, çocuklarının okuması için 100'er lira burs vereceğini söylüyor. "Bunu bu şekilde bu zamana  kadar yapan başka bir milletvekili varsa tebrik edeceğim" diyor.

Seyyar satıcılara yer

Altıkulaç, "İzmir Hatay'da karakol amirliği yaptığım dönemde seyyar satıcıların bazı sıkıntıları olduğunu gördüm. Onlarla yaptığım görüşmelerde kendilerinin vergi vererek satış yapıp, yer istediklerini belirttiler. O dönemlerde ilgili kişilere böyle bir yer açılması talebinde bulundum ama talebime cevap gelmedi. Milletvekili olduğumda böyle bir yer tahsis edip, gönüllü vergi ödemek isteyen seyyar satıcılara tüm desteği vereceğime söz veriyorum" dedi.

Özgeçmiş

İsmail Altıkulaç, 15 kasım 1973 İzmir doğumlu. İlkokul ve ortaokulu İzmir'de bitirdikten sonra liseyi Kayseri'de polis kolejinde okudu. Daha sonra Ankara'da polis akademisinde okudu. 1996 yılında mezun olduktan sonra ilk görevine doğup büyüdüğü şehirde İzmir'de başladı. 8 ayrı karakol amirliği yaptı. 1 çocuk babasıdır.

Sertifikaları

İsmail Altıkulaç, toplumsal psikoloji, grup dinamiği, çatışma ve stres, halkla ilişkiler, eğiticilerin eğitimi, suçlu taşıma teknikleri, dallarında kurs alıp, öğretmenlik yapabilme hakkına sahiptir. Ayrıca profesyonel bomba uzmanı olarak eğitim alıp, 2 yıl görev yaptığı içinde aynı şekilde ders verebilme hakkına sahiptir.


Diğer projeleri;

· Kadın sığınma evi, yaşlı, çocuk bakım evi sayısının arttırılması.
· Mahkemelerce verilen cezaların günümüze göre yapılandırılmaları.
· Hakim ve savcıların takdir yetkisinin yasalar çerçevesinde sınırlandırılması.
· Taşeron işçilere sosyal güvenlik hakkı ve sendika hakkının verilmesi.
· Küçük esnafımızın alışveriş merkezleri ve hipermarketler yanında ezilmemesi, haklarının korunması için düzenlemeler yapılması.
· Memur atama, yer değiştirme, yönetmelik, disiplin tüzükleri,sicil yönetmelik konularının çağımıza uygun düzenlemesi.
· Göztepe Spor Klubü'nün Bank Asya ligine çıkması için ve yeni bir tesis yapılması için destek olunması.