12 Haziran genel seçimlerine adaylık sürecinin başlamasından bu yana AK Parti'den aday adaylığı için adı geçen eski milli futbolcu Tanju Çolak, sabah saatlerinde İzmirli bazı sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile yaptığı toplantı sırasında adaylığını resmen duyurdu. Düşünmediği bir anda kendisini ziyaret eden bazı sivil toplum örgütlerinin baskısı üzerine karar
verdiğini belirten Çolak, "Siyaseti sivil toplum örgütü temsilcisi arkadaşlarım aklıma soktu. Ayrıca AK Parti İzmir Teşkilatı'ndan da destek aldım. Başkan Ömer Cihat Akay beni davet etti. Aslında salı günü açıklayacaktım ama, evet adayım" dedi.

Milletvekili adayı olması halinde bulunduğu bölgede AK Parti'nin oylarını en az yüzde 10 artıracağını iddia eden Çolak, şöyle konuştu: "İzmir'de her zaman CHP kazanacak diye bir kaide yok. Benim olduğum bölgede oy oranını en az yüzde 10 artırırım. Özellikle C, D, E bölgelerinde kapısını açamayacağım ev yok. Zamanında attığım gollerle bu insanları sokağa çok döktüm, şimdi de seçim için dökeceğim." Tanju Çolak, bir soru üzerine CHP'den kendisine bir teklif gelmediğini, AK Parti'den gelen teklifi de değerlendirdiğini bu ilgiyi ve sevgiyi karşılıksız bırakamadığını açıkladı.

Babasının yedek subaylığı nedeniyle Manisa'nın Çeşmebaşı köyünde dünyaya geldiğini belirten Çolak, İzmir'i çok sevdiğini söyledi. Çolak iki bölgeden oluşan İzmir'de hangi bölgeden aday gösterileceğine partisinin karar vereceğini belirtti.

Çocuklara yönelik propaganda ile işe başlayacağını anlatan Çolak, şöyle konuştu: "100 biner adet BJK, GS, FB, Trabzonspor, Altay, KSK ve Göztepe forması bastırıyorum. Çocukları ikna ettik mi eve girmek kolay. Ayrıca, İzmir yaşam alanları açısından çok geride kalmış bir kent. Yapılacak birçok işimiz var. Tanju Çolak Futbol Akademisi'ni İzmir'e getirmek istiyorum. Bütün enerjimi ve kazanımlarımı İzmir için harcayacağım."

İnsanlığa Hizmet Kent Sorunları Federasyonu Genel Başkanı Sacit Celayir de, Tanju Çolak'ın milletvekili adayı olması için yaklaşık 65 sivil toplum kuruluşunun destek verdiğini dile getirerek, "Şimdiye kadar destek verdiğimiz kimse koltuğa oturduktan sonra yüzümüze bakmadı. Kentin sorunlarının çözümü noktasında bize yardımcı olmadı. Tanju Çolak'ın böyle yapmayacağına eminiz. Tüm gücümüzle onu destekleyeceğiz ancak seçimden sonra eğer seçilirse o da sorunlarımıza çözüm bulmazsa o zaman eleştireceğiz" dedi.