CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında kendisine yönelik eleştirileri cevapladı. Tarhan, uzun süredir gizli izleme ve dinlemeler yapıldığını ve bunların arşivlendiğini iddia etti. Tarhan, "Bu hukuk dışı izleme ve dinlemelerin yapıldığı yerler, ortamlar, kişiler, takip süreçleri göz önüne getirildiğinde, bu işlerin sıradan çete organizasyonlarıyla, sıradan donanımlarla yapılması mümkün değil. Oysa bunların günümüz teknolojisiyle takip ve tespiti hiç de zor değildir." diye konuştu.

"ARAŞTIRMASI GEREKENLER SUÇA ORTAK"

Dinlemelerin zamanlamasının dikkat çekici olduğunu ifade eden Tarhan şunları söyledi: "Karanlık onca elemanı kimler görevlendirmiştir, maaşlarını kimler verir, kimlere bağlıdırlar, teknik eğitimi ve gizli çalışma yöntemleri ne zaman, nerelerde öğretilmiştir, yapacakları çalışmalara, servise sunacaklarına dair kararları emirleri kim verir, pahalı donanımlarını hangi paralarla almış, nerde saklamaktadırlar? Bunları araştırma ihtiyacını hisseden nedense kimse yoktur. Çünkü araştırması gerekenler belli ki suça ortaktır. Son ortam dinlemesiyle tespit edilmiş konuşmaların zamanlaması düşünüldüğünde de, hangi gündeme yanıt oluşturduğu çok açıktır."

Kendisine yönelik planlı bir itibarsızlaştırma yapıldığını öne süren Tarhan, " Önce yandaş gazetelerinde 'Tarhan'ın önlenemez yükselişi' diyerek işaret fişeğini patlattılar. Ardından referandum ve seçim öncesi hep uyguladıkları çirkin senaryoyu sahneye koydular. Ev, kamuya açık alan demeden peşimize saldıkları karanlık adamları ile sinsice özel alanlarımızı, sohbetlerimizi yasadışı dinlemişlerdi izlemişlerdi, bunu söylemiştik. Bu kampanyayı açanlar kim mi geriye dönüp bakın, referandum sürecine gidin, o gün saldıran hedef gösteren terörist ilan edenlere bir bakın. İktidar korumasında 24 saat yayın yapanlara bakın ve düşünün. Neden dinlediler, bunca hırsız, uğursuz varken tek derdi küpünü doldurmak olanlar varken bizi niye dinlediler?" şeklinde konuştu.

Tarhan, "Dosta düşmana ilan ediyorum. Dinleyin, araştırın, silkeleyin, ama önceden bilgi vereyim size. Eski arabam ve malvarlığım ne yazık ki sizde hayal kırıklığı yaratacak. Wikileaks belgeleri, İsviçre'de milyon dolarlık hesaplar, Amerika'da okutulmuş çocuklar, gemicikler, hani eli öpülesi kadın sömürüsü yapan adamlarınki gibi pahalı butik zincirleri bulamayacaksınız kayıtlarımda. Şirketler ve mütedeyyin halktan toplanan paralar da bulamayacaksınız tam bir hayal kırıklığı yaşayacaksınız. Üzgünüm soyum da boyum da ilginize mazhar olamayacak kadar sıradan." dedi.

Hayatı boyunca militan ruhunu hiç kaybetmediğini ifade eden Tarhan, "Ben demokrasinin ve bağımsızlığın militanıyım. Tek başıma da kalsam hukukun verdiği güçle sonuna kadar savaşırım." şeklinde konuştu.