Bıyıklıoğlu, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran ve 4+4+4 olarak uygulanmasını öngören yasa konusunda  herkesin kendisine göre yorum yaptığını belirterek, "Özgürlük alanı açıldı. Türkiye, tekdüzelikten kurtuldu. Yaşadığım bir olayı anlatayım; televizyonda, bir kadın çocuğunun elinden tutup imam hatip okuluna yazdırmaya götürüyordu. Muhabir niye bu okulu tercih ettiğini sordu. Kadın da 'Bu okullara gidenler avukat, öğretmen, doktor oluyor. Bu okulların bir özelliği de öğrencileri sigara, içki, uyuşturucudan korumasıdır' dedi" diye konuştu.
CHP'li milletvekilleri, Bıyıklıoğlu'nun sözlerine, "Diğer okullara gidenler ne oluyor?" diye tepki gösterdi.

'Riyakarsınız, bölücüsünüz'

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sataşma gerekçesiyle söz alarak, belediyelerin burs verebilmesine imkan veren yasa teklifinin İçişleri Komisyonu'nda AKP'li milletvekillerinin oylarıyla  reddedildiğini kaydederek, "Sizi halka şikayet ediyorum; ikiyüzlüsünüz, riyakarsınız" dedi.
Bıyıklıoğlu'nun imam hatip dışındaki okullarda öğrenciler esrar, eroin kullandığını ifade ettiğini savunarak, "Başbakan'ın yeğeni neden yakalandı? Siz ayrımcısınız, bölücüsünüz. İmam Hatip'te de normal okulda da okuyan bizim vatandaşımızdır. Sizi bölücülükle suçluyorum. Kahrolsun bölücüler diyorum" diye konuştu.

'İkiyüzlülüğün daniskası'

AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da sataşma gerekçesiyle söz alarak, siyasette ikiyüzlülük olmayacağını belirterek, "Siyaset namuslu, dürüst yapılır. Belediyelerin fakir fukaraya verdiği bursları  iptal ettireceksiniz, sonra burada kanun teklifinden bahsedeceksiniz. Bu ikiyüzlülüğün daniskasıdır. Önce kendinizi çek edin. Ne yaptığınıza bakın. Vatandaş, millet bizi izliyor. Millet bunları yemez, yutmaz. Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünüz kanunları millet takip ediyor. Ne öğrenciler ne millet yer" dedi.
Aydın, Başbakan'ın ailesi ve yakınlarıyla ilgili olarak hazin dolu, üzücü konuşmalar yapıldığıni ifade ederek, "Ben bunu Mahmut Bey'e yakıştıramadım. Kişisel hususların,  olmayan şeylerin olmuş gibi dile getirilmesi dürüstlükle, ciddiyetle, iyi niyetle asla bağdaşmaz. Bu ülke evlatlarının özgürlük hakları olmalı. İnsanlar çocuğunu istediği okula götürmesi, istediği dersi seçme hakkı olmalı. Artık bu ülkede tek parti zihniyeti yok olmuştur" diye konuştu.