Ergenekon davası ve terör sorununun çözümü konusunda İmralı Cezaevi'nde Abdullah Öcalan'la yapılan görüşmeleri değerlendiren Kocasakal, Türkiye'nin zihinsel, kimyasal ve genetik bir operasyon geçirdiğini belirtti. Silivri'nin aslında bir hukuksuzluğun adı olduğunu savunan Kocasakal, "Bavul hukuku, Silivri hukuku. Silivri, Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) kapsamında bir tasfiye operasyonunun kod adı, merkezi. İmralı ise Türkiye Cumhuriyeti'ne başkaldırma ve ihanet projesinin merkezi. Bu ikisi nasıl yan yana gelir? Türkiye, büyük bir ihanet süreci yaşıyor. Türkiye büyük bir aydın ihaneti yaşıyor. Elbette bütün bu ihanetlerin hesabı sorulacak. İmralı ile Silivri bir tutulamaz" dedi.
Terörle mücadele kapsamında Abdullah Öcalan'la görüşülmesini de eleştiren Kocasakal, "Gene paniğe kapıldılar, gene aynı kandırmacayı sürdürüyorlar. Düşünebiliyor musunuz, bir terör örgütünün başı, Türkiye'de rejimin nasıl olacağını saptar hale gelmiş. Bundan daha büyük bir rezalet görülebilir mi?" diye konuştu.

Kim kimi yargılayacak?

İstanbul 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 'Balyoz davası' kapsamında, sanıkların bulunduğu bölümde açıklama yaptıkları gerekçesiyle kendisi ve 9 avukat arkadaşı hakkında dava açıldığını hatırlatan Kocasakal, "Son derece hukuksuzca dava açıldı. 17 Mayıs'ta da bizim duruşmamız var. Bizim duruşma derken yanlış anlaşılmasın. Biz yargılanmayacağız, yargı kendi kendini yargılayacak. Kim kimi yargılayacak göreceksiniz. Kazanma süreçleri yok, biz kazanacağız. Biraz tahribat yaparlar ama Cumhuriyet bu tür tahribatlardan etkilenmeyecek kadar mayası, kolonları sağlamdır" diye konuştu.
Yeni Anayasa hazırlama tartışmalarına da değinen Kocasakal, "Bağımsız yargının olmadığı yerde, özgürlüklerden bahsedilemez" dedi. Ziyaretin ardından CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Başkan Kocasakal'a Afyon lokumu ve çiçek verdi.