CHP İzmir İl Örgütü yöneticileri Sevda Erdan Kılıç, Barış Erel, Nurcan Adıgüzel; CHP Kınık İlçe Başkan Yardımcısı Yasemin Göndem, CHP Yayakent Belde Başkanı Ali Ekber Demir ve Lütfiye Pamukçu ile birlikte köy turu atan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, AKP iktidarının uygulamalarıyla “köylü”yü yok etme noktasına getirdiğini; yasal düzenlemeyle de köy adını ortadan kaldırdığını söyledi.

Yayakent Belde merkezinde yurttaşlarla sohbet eden Moroğlu,  ellerini öptüğü Hazel Yılmaz (76), Safiye Günaylı (66) ve Sabiha Hastürk’ün (76) “dul maaşlarını iyileştirmek için çalışın” taleplerini dinledi, “CHP’nin önceliği tüm toplum kesimlerini kapsayan sosyal adaleti gerçekleştirmektir. Gelir dağılımındaki adaletsizliği gidermek TBMM’de yasa tekliflerimizle halkın sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Mustafa Moroğlu, Balaban Köyü’nde çiftçi 65 yaşındaki çiftçi Ali Şimşek’in traktörünü de sürdü. Köyde üreterek yaşamak isteyen çiftçilerin borç yükü altında ezildiğini belirten Şimşek, Moroğlu’na sürdüğü traktörün borcunu ödemek için yaşadığı sıkıntıları ve borcun nasıl büyüdüğünü anlattı.

“Cesaretsiz iktidar”

CHP olarak üreticinin hayatını kolaylaştıracak projeler önerdiklerini vurgulayan Moroğlu, “CHP, tarımda çiftçimizi ve üretim potansiyelimizi destekleyecek, ülkemizi ithalata bağlı olmaktan kurtaracak, insan odaklı ve doğayla dost politikanın temsilcisi konumundadır. TBMM’de CHP’li milletvekilleri olarak bizlerin, çiftçilerimizi rahatlatacak yasa önerileri iktidar tarafından göz ardı ediliyor. AKP iktidarı, bizim önerimizi, yani mazotta ÖTV ve KDV’yi kaldırmaya hala cesaret edemiyor. Sadece mazot değil tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre, tarım ilacı ve elektrikte de yüksek maliyetleri aşağıya çekmek, yeniden köylünün milletin efendisi olması için kaçınılmaz adımlar olmalıdır. Bu da halkın iktidarında gerçekleşecektir” dedi.

Düğün evinde Kerimoğlu


İbrahimağa Köyü’nde Ali Özdemir’in ve Bağalan Köyü’nde Bahattin Yıldırım’ın düğün evlerine konuk olan CHP Milletvekili Moroğlu, davul zurna eşliğinde Kerimoğlu zeybeği de oynamayı ihmal etmedi. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, CHP İl Başkanı Ali Engin ve CHP Kınık İlçe Başkanı Mehmet Çetinkaya’nın da hazır bulunduğu Bağalan’daki düğün evi buluşmasında Moroğlu, şunları söyledi: “2014 Mart sonunda göreceğiz; yerel seçimlerin sonuçları, İzmir’de ve Türkiye’de CHP için yeni bir düğünü müjdeleyecek. Kerimoğlu Zeybeğini birlikte oynayacağız.”